Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Melyk károsabb a cigi vagy az...

Melyk károsabb a cigi vagy az ivászat? Nincs olyan hogy mindakettő pontos választ kérek!

Figyelt kérdés
2009. nov. 27. 18:25
 1/10 anonim ***** válasza:
hát pedig mind a kettő, uh kakukk
2009. nov. 27. 18:55
 2/10 anonim válasza:
hát sztem a cigi egy kicsikével de nem biztos csak sztem ismétlem nem biztos
2009. nov. 27. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
az alkohol Karosabb, de az is szamit mind2nel,hogy milyen mennyisegben fogyasztjak, en peladaul cigizek ,napi 5szalt kb ,neha tobbet is max 7et.de szerintem az ivas az karosabb..21/L
2009. nov. 27. 19:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy te a máj cirózist vagy a tüdőrákot tartod károsabbnak...
2009. nov. 27. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
az alkoholt ki tudja szűrni a máj de a kátrány meg a nikotin nem kiszűrhető.
2009. nov. 27. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
19:20vok akkor nem tudom,aki vedel az tuti elobb meghal,mint aki dohanyzik annyit tudok.....
2009. nov. 27. 20:11
 7/10 anonim válasza:
A cigi mert az az egész testet károsítja a pia meg csak a májat és az idegeket
2009. nov. 28. 12:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol mert az rákkeltő sejtméreg. A nikotin tulajdonképpen egy jótékony hatású alkaloida, a rákkeltőek viszont az égés közben keletkező anyagok. Viszont ha roncsolják a tüdő sejtjeit, azok regenerálódnak. És nem utolsó szempont az sem, hogy 2 tüdőfele van az embernek. Ha az egyik daganatos lesz egyszerűen kioperálhatják. Máj viszont csak egy van. Az idegsejtek pedig nem regenerálódnak.

A sikeres antidohány kampányok miatt írja a válaszadók 90%a hogy a cigaretta károsabb, pedig közel sem! Sok dohányos 40-50 év füstölés után vígan él, viszont mutassatok már egy olyan masszív alkoholistát aki ezt el tudja érni! Elárulom, ilyen nincs.

2009. nov. 29. 13:28
 9/10 anonim ***** válasza:
55%

sztem ugy egészében véve a pia...

anyám ivott, dohányzik, az ivszattól hülyevagy, idegbeteg, agresszív, nem tudsz semmire sem koncentrálni, és 3-4 év után húzás elvonóra...

meg mindennap kell a mennyiség, egyre több, ami a cigiről is elmondható, de nem bántasz vagy versz meg senkit a hatása alatt, és tudatodnál vagy teljesen (persze ha nem füves cigiről beszélünk)

én dohányzom, és évente kb. 4x-5x iszom, és ez így jóis

16/L (igen, 16, jöhetnek a lepontozások =D )

2009. dec. 2. 10:43
 10/10 anonim válasza:

Kedves Barátom !

Az alkohol tágítja az ereket.

A nikotin szűkíti.

szóval ha mindakettőt csinálod ez pont kiegyenlití 1mást xD

2009. dec. 13. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!