Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért nincs semmi akaraterejük...

Miért nincs semmi akaraterejük itthon a nőknek?

Figyelt kérdés
Mostanában legalább 10 ismerősöm tette le a cigit, közülük mindenki férfi, az utcán is azt látom, hogy sokkal több nő cigizik, mint férfi. Miért ilyen akaratgyengék az itthoni nők?

2013. dec. 19. 11:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg, mi a fa##t zavar téged, ha valaki dohányzik? Nagyon sok barátom dohányzik, akik attól még ezerszer jobb emberek, mint te.

Sőt, még találkozgattam dohányos lánnyal is (igaz nem lett belőle komoly dolog). Értelmes volt, érettsgizett, egyetemre készült, normális képe volt a világról és pár éve hozott egy rossz döntést, amit azóta megbánt. Dohányzott. És? Nem ezen múlott semmi.

Igen, tudom, proli vagyok. Ennek van egy előnye is. Veletek, burzsujokkal ellentétben, mi belátjuk, hogy emberek vagyunk és hibázunk.

2013. dec. 23. 16:11
 12/27 A kérdező kommentje:
Én meg OE-NIK-re járok. Egyetem mellett dolgozom heti 25-40 óra fizikai munkát, amennyit épp csak tudok, szóval ebben mellétrafáltál kicsit :). Szóval nem nézem le a dolgozó embereket. A proli != (nem egyenlő) munkás. A proli, az az alulképzett, műveletlen nagyvárosi réteg, aki képtelen a saját sorsáért bármit is tenni, és mindig más a hibás az ő rossz sorsáért: a főnök, a szoszéd, az új kolléga, a kormány, maga Orbán, a polgármester, az önkormányzat, a kocsmában a másik asztalnál ülő... Szóval a tisztességes munkásembereket tisztelem, becsülöm.
2013. dec. 24. 10:17
 13/27 A kérdező kommentje:
Majd az ilyen mostani láncbagós csajok olyanok lesznek, mint a mostani 60-70 éves nyuggerek jó része. Azokat is hallom, hogy nyígnak egész nap, hogy: "jajjj, így az egészségem, úgy az egészségem". Mégis mitől ment úgy tönkre? Talán nem kellett volna a legtöbbjüknél évtizedekig a napi 1.5-2 csomag Szimfi, este a 3-4-5 Lóbányai, a sok zsíros, pörkölt kaja... Áh, nem is vitték egyáltalán rosszul anno a mai nyuggerek, ha mindezekre futotta. Ugyanúgy, a fiatal korosztálynak sem lehet oka nyígni, ha bagóra, minden hétvégén lerészegedni, mekizni, utolsó divatú cuccokra, iphonera, meg galaxyra van pénz...
2013. dec. 24. 10:20
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Látom kőkeményen szakbarbár vagy :-)

Nem vitatom, hogy tudsz C-ben láncoltlistát írni, cpp-ben leszármazott osztályokkal varázsolni, vagy akár Assemblyben is összeütsz egy jókis buborékrendezést, de hogy a világ dolgainak többségéről f.ngod sincs, az biztos (politika, szociológia, gazdaság).

Én szerencsére messzebb látok a választott szakmámnál, érdekel a világpolitika, a történelem, a gazdaság, a nyelvek, a kultúra... :-)

1.) A proli a latin eredetű 'proletár' (dolgozó, termelő, munkás), gúnyos, pejoratív verziója, amit elsősorban a dzsentrik és a kispolgárok alkalmaztak előszeretettel-tipikusan a legreakciósabb társadalmi rétegek. Lehet, hogy te nem így érted, de sürgősen változtass a szóhasználatodon! Ez az egyik legmegalázóbb elnevezése a dolgozó osztályoknak!

2.) A dohányzás káros hatását az 1980-as évekre látta csak eléggé alátámasztottnak a WHO (World Health Organization, az ENSZ [Egyesült Nemzetek Szervezete] egészségügyi világszervezeti), addig csupán elszórt orvosi tanulmányokról beszél(het)ünk. A '80-as években alakult ki a dohányzás káros hatásáról konszenzus az orvosi körökben, nagyjából innentől beszélhetünk egységes fellépésről is a dohányzás ellen. Az Egyesült Államok Kongresszusa például csak 1998-ban tiltotta be a dohányreklámokat, azok egészségkárosító hatása miatt.

Szóval a mai "nyuggerek" (látom legalább az időseket is tiszteled...) nem is tud(hat)tak a dohányzás hatásairól érdemben. Megszokott dolog volt a férfiak körében a pipázás, a nők körében a cigarettázás, ez később mindkét nem körében elsöprővé vált (gyorsuló életritmus).

A "nyuggerek" fiatalkorában bárkinek kiadták a boltban a barna szofit, megszokott volt cigarettatárcát venni ajándékba, elég ha csak korabeli újságot, könyvet veszel a kezedbe, vagy megnézel egy 1976-os Kékfényt, ahol a riportalanyok a kamerába cigarettáznak. Egy fél figyelmzetető feliratot nem fogsz sehol látni. A "nyuggerek" (Kinek képzeled magad, hogy így beszélsz az idősekről?!) nem is tudták a káros hatásokat, nem szólt róla senki nekik.

Zsíros kenyér, pörkölt? Te ennyire hülye vagy?!

Többek közt azért nem ettek biozöldséget biopulykafilével, mert ilyesmi nem létezett.

Sem a TSZ-ekben (Termelő Szövetkezet), sem az ÁG-kben (Állami Gazdaság) nem állítottak elő biotermékeket. A biogazdálkodás a Nyugat-Európában az 1980-as években kezdődött népszerűvé válni, a Vasfüggönyön túl ( [link] ) jóval később. Ugyanaz, mint a dohányzás.

Egészségtelenül táplálkoztak? Akkoriban egyféle élelmiszer létezett és ők azt ették.

"Áh, nem is vitték egyáltalán rosszul anno a mai nyuggerek, ha mindezekre futotta."

Kezdek kételkedni a szellemi épségedben, mindenesetre biztos, hogy nem a 20. századból húztál tételt töriérettségin, különben egy akkora karóval kivágtak volna, mint a huzat.

A Kádár-rendszer (Kádár János, Magyarország első embere 1956 és 1988 között) döntően két részre osztható. Az 1972-es I. Olajválság előtt Magyarország gazdasága döntően jól teljesített, a magyarok nagyjából úgy éltek, mint az osztrákok.

Az olajválság hatásait a magyar politika hibásan reagálta le, mert félt a megszorításokat követő esetleges lázongásoktól, így egy óriási baromságot lépett-nekiállt hiteleket felvenni, higy fenntartsa azt az életszínvonalat, amire az ország gazdasági nem volt képes.

A "nyuggerek" (undorodom tőled) félelmetesen jól kerestek a mai reálbérekhez képest, csak hogy te is megértsd: a '60-as, '70-es, '80-as években egy átlagember a fizetéséből tízszer annyi benzint, negyvenszer annyi kenyeret, harmincszor annyi szalámit, százszor annyi cigarettát vehetett, mint ma. Nem voltak filléres gondjaik.

Előbb az ország saját erejéből, aztán külföldi (javarészt japán) hitelekből. De erről az átlag "proli" (becsületes dolgozó ember) nem tudott. Így nem is szabad mindezt a sok baromságot, amit összehordtál a "nyuggerek" nyakába varrni, akik átdolgoztak egy életet, pláne nem kizárni őket a közgyógyellátásból, ahogy te akarod.

3.) Csókolj kezet a mai "nyuggereknek"! A mai Magyarország infrastruktúrája (utak, vasutak, egészségügyi ellátórendszer, oktatási intézmények, villamos hálózat, stb.) javarészt két lépcsőben épült ki, egyszer a dualizmus idején (1867-1914), egyszer pedig a második világháború végétől az I. Olajválságig (1945-1972). Szóval kezetcsókolhatsz a nyuggereknek, hogy nem valami afrikai ország szintjén tengődünk.

4.) Egy személyes kérdés. Hogy férsz meg az embertársaiddal? Hogy férsz meg a kortársaiddal? A szaktársaiddal? Nálunk a VIK-en, sőt mondom úgy, a BME-n szemre kábé 30-40 százalék dohányzik, köztük egy-két jóbarátom is. Amellett hétvégenként ha buli van, akkor iszunk, persze nem rúgok be mindig, de volt és van rá példa, hogy elmérem a lépést.

Ha valami hozzád hasonló okoskodó megmondógyerek odajönne az Ádámhoz (csak mondtam egy random nevet), hogy "Nyomd el a cigit, káros, honnan van rá pénzed, proli, proli, proli", szerintem fognánk és MI (a NEMDOHÁNYZÓ barátai) szépen képentörölnénk, hogy "Közöd hozzá? Értékes és szimpatikus ember, attól még, hogy dohányzik"

Nem tudom, hogy valami vallási szekta tagja vagy-e, ahol együtt szidjátok a dohányosokat, a dolgozókat, a nyugdíjasokat, vagy magadban mászkálsz két előadás közt és szidod a világot, de őszintén sajnállak.

2013. dec. 25. 20:50
 15/27 anonim ***** válasza:

"az alulképzett, műveletlen nagyvárosi réteg, aki képtelen a saját sorsáért bármit is tenni, és mindig más a hibás az ő rossz sorsáért: a főnök, a szoszéd, az új kolléga, a kormány, maga Orbán, a polgármester, az önkormányzat, a kocsmában a másik asztalnál ülő... "

Ebben van valami, de miközben külföldi nagyvállalatok 1000 milliárd forintnyi áfát csalnak el évente, a kormány falaz nekik, a Fidesz és az MSZP együtt falaz nekik (!!!!).

(Nézz utána Horváth Andrásnak!)

Egész térségek süllyedtek válságba, Borsod korábban a bányászat és a nehézipar fellegvára volt, az ottaniak jobban éltek az országos átlagnál, ma "prolik", akik bűnözésből és segélyből élnek.

Biztos, hogy csak az emberek tehetnek minderről?

Kolompár Gazsi életében egy dolgot tudott, bányászni, de azt nagyon. Felhozott a Föld alól napi egy tonna szenet, de meg is fizették úgy, hogy Ladája, háza meg víkendháza volt, most meg "nyuggerként" látja, ahogy az unokái munka nélkül tengődnek a faluban.

Állati rosszul nézed a világot...

2013. dec. 25. 20:57
 16/27 anonim ***** válasza:
Hogy eltűnt Mr. Gentleman... :-)
2013. dec. 28. 16:16
 17/27 anonim ***** válasza:

"Látom, hogy tiszta szívedből gyűlölöd a dolgozó embereket"

Rossz hozzáállás az ilyen válasz!

Az ötlött fel bennem, hogy mi a f@$źt marakodtok, főleg Jack Prince nicknevű versenyzőnk, akinek nagyon nagy indulatok lehetnek a lelkében, ha egy szótól így bepöccen és ilyen hosszú kommentet fűzött ide. Nem szép "proliknak" nevezni őket, ejnye!! :) Jack Prince-t meg ezúton világosítanám fel, hogy nem a munkásosztályt nézi le a kedves kérdező, hanem a "proli" szót pejoratikusan érti - már, amit én kiolvastam a kommentek közül. De lehet arc nélkül nagyokat bemondani, elbújni az internet védőhálója mögé. Veregesd meg saját válladat büszkén!

Az én véleményem az, hogy a dohányra nincs szüksége a szervezetnek, mégha jobb életük is lesz tőle :)) Csak régen kitalálták és szájról szájra terjed. Én vagyok az egyik legnagyobb ellenzője a dohányzásnak és nekem is vannak dohányos barátaim, szomorúan nézek rájuk cselekvésük közepette és találkozgattam dohányos lánnyal is.

"Sokaknak ez az egyetlen örömforrásuk az életben"

Na, akkor elég szegényes életet élhetnek ezek a nők.

2013. dec. 30. 23:53
 18/27 anonim ***** válasza:

Erősen baloldali érzelmű vagyok, fáj a munkásgyűlölet.

Amúgy a kérdező lelkében sem lehet minden rendben, gyakorlatilag csak azért kitett egy kérdést, hogy kötekedjen.

Bebizonyította, hogy szakbarbár, történelemből analfabéta.

Amikor korrekt és higgadt hangnemben, adatokkal, évszámokkal érveltem (WHO, Olajválság, stb.) eltűnt. Azóta sincs meg. :-)

A "nyugger", "proli", "nyígnak", "lóbányai", "ja, aha, persze" szellemi színvonalát már kevésbé üti meg a World Health Organization, az Amerikai Kongresszus vagy Kádár János. Ezekhez ugyanis képben kéne lenni a világból.

Szóval kérdezőnk fülét-farkát behúzva visszasomfordált a barlangba, írni tovább a "Mein Tabakrauchen Kampf"-ot arról, hogy táborba kell zárni a dohányosokat.

Mert a "prolinál" és a "lóbányainál" magasabb szellemi színvonalú érvek már károsak az egészségére.

2013. dec. 31. 16:06
 19/27 anonim ***** válasza:

Én nem olvastam ki ebből munkásgyűlöletet. Senki nem gyűlöli a munkásokat. Mindenki munkás, mi is dolgozunk. "Baloldali érzelmű" - nem kellene mindenbe politikát keverni!

"Amúgy a kérdező lelkében sem lehet minden rendben, gyakorlatilag csak azért kitett egy kérdést, hogy kötekedjen"

Már megbocsáss, de ez belemagyarázás a dolgokba és ne hatagudj, de nincs neked üldözési mániád?

Szakbarbár? Történelemből analfabéta? Kit érdekel? Nagyon belelovaltad magad, felesleges!!!

"lóbányai" - szerintem vicces. Ezért elítélhetsz engem is. :))

"Szóval kérdezőnk fülét-farkát behúzva visszasomfordált a barlangba, írni tovább a "Mein Tabakrauchen Kampf"-ot arról, hogy táborba kell zárni a dohányosokat"

Figyu! Ha valaki ezen a sárgolyón jobban elítéli a dohányzást, mint én, azt megnézném. Az meg hogy "visszasomfordált a barlangba" lehet én is azt tettem volna, mert fölösleges támadásnak vette és élt az internet adta lehetetőséggel, hogy eltűnik és nem foglalkozik már vele.

Szerintem, ne foglalkozz ezzel többet, de ha ez szórakoztat, akkor igen. :)

2014. jan. 1. 19:08
 20/27 anonim ***** válasza:

Ezt ne nézzétek meg!

[link]

"panelprolik" vannak benne.

2014. jan. 2. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!