A cukorbetegség lényege mindenkinél egyforma, de a megnyilvánulások az adott szervezettől függenek. Mindenkinek "más a hálója" úgyhogy ahol a leggyengébb, ott szakad el. Valakinél a szemével kezdődik, valakinél a lábújj, vese, elbutulás, stb. A sorrend nem egyforma.
2013. nov. 25. 16:21
2/11 anonim válasza:
A kettő eléggé független egymástól. Tök mindegy, hogy egy cukorbeteg dohányzik-e, nem a dohányzás okoz autoimmun betegséget, sem pedig inzulinrezisztenciát.
2013. nov. 25. 16:22
3/11 anonim válasza:
A kínaiak 3 különböző típusú cukorbetegséget különítenek el, alsó középső és felső a 3 típus. Ez alapján jönnek a kísérő tünetek, károsodások.
Ha már itt tartunk, de egyébként vagy a hasnyálmirigy betegsége, vagy inzulinrezisztenciával járó hormonális betegség, és alapvetően a táplálkozással függ össze. Tehát ha gyógyítható, akkor a táplálkozás rendbehozásával gyógyítható. Ha kezelhető, akkor a táplálkozáson múlik, hogy mennyire tartható szinten.
2013. nov. 25. 16:34
4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, de én most konkrét tapasztalatokra vagyok kíváncsi
2013. nov. 25. 18:48
5/11 anonim válasza:
Cukros vagyok 14 éve.Inzulinos és dohányzok kb 14 éve :S Dohányzás rettentő káros egy egészséges embernek is nemhogy 1 cukrosnak!!Az én szemem igen romlott és még sok egyéb betegségem is van már!Ezek a cukorbetegség miatt alakultak ki nem a cigi miatt.De a cigi is ront nagyon sokat egy cukros állapotán!!!!!
2013. nov. 28. 22:31
6/11 A kérdező kommentje:
és milyen betegségeid vannak ha szabad megkérdeznem?
2013. dec. 1. 00:09
7/11 anonim válasza:
Szóval: -inzulinozom magam napi 5x,vérnyomásos vagyok,pajzsmirigyes,szemfenéki szövődményem van,rekeszizom sérvem van,és kb 1 hete derült ki hogy veseszövődményem is kezd kialakulni.Levemir,novorapid,letrox,nebivolol,ranitidyn,frontin gyógyszereket szedek.Hypoglikémiám és hyperglikémiám is majdnem napi szinten van.
2013. dec. 1. 05:50
8/11 A kérdező kommentje:
hát ez még nem a világ vége lehetne rosszabb is!!
2013. dec. 1. 21:53
9/11 anonim válasza:
Ehhez egy ironikus vigyor szmájlit még írtam volna.
'ez még nem a világ vége, lehetne rosszabb is' -> igen, a halál. De az meg nem is feltétlenül olyan rossz.
2013. dec. 1. 21:56
10/11 anonim válasza:
szerintem te nem vagy normális...
ha ez neked nem a viágvége, akkor szerintem az illető nagyon szívesen cserélne veled... Pláne, ha még egészségges is vagy...............
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!