Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Van valaki aki mától leszokik...

Van valaki aki mától leszokik a cigiről? Csináljuk együtt?

Figyelt kérdés

2013. nov. 13. 07:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én kicsit több mint egy hónapja nem gyújtottam rá és soha többé nem is akarok, ezt elhatároztam. Eddig 2 hét volt a leghosszabb idő, amit cigi nélkül töltöttem 13 év alatt. Sokszor nekifutottam aztán, de elbuktam max. 4 napon belül. Most szoktam rágni nikotinrágót, ez segít enyhíteni a nikotinhiányt, mert attól sajnos én megőrülök. De így is vannak nagyon nehéz pillanatok, mert maga a dohányzás rítusa nagyon hiányzik. Nem szabadott volna eddig várnom ezzel, de hát jobb később mint soha. Egy biztos: minél tovább húzza valaki a leszokást, évről-évre nehezebb abbahagyni. 4 éve volt, amikor 2 hétig nem cigiztem, 1 hét után már tök jól voltam mindenféle segítség nélkül, csak barom módon rágyújtottam egy buliban, hogy akkor én partidohányos leszek. Mint mondtam, egy hónapja nem gyújtottam rá, és nem az első pár nap volt a legrosszabb hanem kb. a 2 hét után éreztem komolyan azt, hogy feladom. De aztán mindig arra gondoltam, hogy akarok-e kifulladt, enervált, fáradékony, büdös csöves cigiszagú lenni-e nő létemre, fiatalon? Akarom-e a nehezen megkeresett pénzemet az államnak adni a dohány jövedéki adó formájában? Szerintem a leszokáshoz fel kell nőni és tanulni kell az előző leszokási kísérletek kudarcából.
2013. nov. 13. 19:25
 12/15 anonim válasza:
2012. június 21-én tettem le a cigit 13 év dohányzás után. Egyik napról a másikra, minden segítség nélkül. Azóta se gyújtottam rá:-) Az első pár nap valóban kemény volt, én cigi méretűre tördelt kis gallyakat rágcsáltam a kávéhoz...Aztán ez is abbamaradt. Próbáltam a mentolos rágógumit, de pár hét után már arra sem volt szükségem. Egyébként egy jó tipp, ami talán segít: én minden hónapban félreteszem azt az összeget amit cigire költenék. OK, most még nem jelentős összeg, de 15-20 év múlva...?:-))))))
2013. nov. 14. 12:59
 13/15 anonim ***** válasza:

szia

én 16. óta nem gyújtottam rá! te hogy állsz? viszont nem tudok wc-zni :( ez az ami a legjobban zavar

2013. nov. 19. 10:36
 14/15 A kérdező kommentje:
Én sajnos visszaszoktam, de nem adom fel. Fel fogok keresni egy addiktológus szakembert, mert sztem a cigi nagyon komoly függőség. Neked hajrá!
2013. nov. 20. 11:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Csak Csernust nem ajánlom, mert ő maga is dohányzik és kijelentette, hogy ő márpedig nem le nem szokik :D

Egyébként a dohányzásra ugyanúgy hatékony a csoportos terápia mint a piafüggőségnél. Ezen amúgy nem addiktológus tud neked segíteni, hanem pszichológus, mert a meggyőződésem, hogy a dohányzás 99%-ig pszichés függőség.

2013. nov. 20. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!