Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Valaki mostanába rakja le a...

Valaki mostanába rakja le a cigit? Segítene?

Figyelt kérdés
Úgy értem lelkileg. Aki segítene nekem, vagy csak az érzés h van valaki aki velem rakja le a cigit, akivel meglehetne osztani mikor éreztem késztetést rá stb.

2013. okt. 24. 08:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"Senki nem kényszerített, magam döntöttem úgy, hogy leteszem!

Bármikor megváltoztathatnám a döntésemet, ha akarnám, de nem akarom!

Úgy döntöttem, hogy abbahagyom a dohányzást, másoknak is sikerült már, nekem is sikerülni fog!"

2013. okt. 24. 08:31
 2/11 A kérdező kommentje:
:)
2013. okt. 24. 08:37
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Hat éves koromban szoktatott rá anyám a cigizésre. (Rohadt libsi, ex-hippi. Utálom a fajtáját!) Tizenegy évesen masszív dohányosnak számítottam. Huszonöt éven át dohányoztam. Napi két doboz. Általában Szofit, de volt, amikor Gauloises-t, meg Gitanes-t szívtam. Már csak ülve tudtam aludni, vért köptem. Hét évvel ezelőtt leraktam. Az első két óra volt szar, utána már tök jó volt. Magam lepődtem meg a legjobban, hogy másnap sem kívántam. Harmadnap sem. Utána sajnos felfedeztem az ÍZEK világát. 35 kg ugrott fel rám, ami maradt is, sajnos. (125 kg) Aztán észrevettem, hogy tudok hegyet mászni. Rákaptam. Meg a bringázásra. Most hét év nemdohányzás után jobb az általános közérzetem, mint bármikor az életem folyamán. Én felkötném azokat, akik felelősek a dohányzás terjedéséért. Nem nemzeti dohánybolt kell, hanem nemzeti leszoktatókampány. Meg megfizethetetlen cigaretta.
2013. okt. 24. 08:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Jézus. Ez durva. Köszönöm. :) De akkor gondolom a súlyod is lement ez által.. nem?:D
2013. okt. 24. 08:59
 5/11 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Másfél évvel ezelőtt raktam le, több mint 40 évig szívtam, napi másfél dobozzal.

Nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan szoktattam hozzá a szervezetemet, hogy mindig kevesebbet, ritkábban, stb. stb.

Amikor rámjött, hogy rá kellene gyújtani, akkor mondogattam magamban ezt az önmegerősítő kis mondókát, és mire a végére érsz, akkorra "ismét" döntsd el, hogy "valójában mit is akarsz". És cselekedj annak megfelelően.

Ez ahogy nálam, úgy érzem nálad sem kényszer, csupán saját elhatározás kérdése, és végig lehet csinálni, csak hinni kell benne!!!

És ahogya nekem, meg a másiknak-harmadiknak is sikerül, úgy neked is sikerülni fog, bízz önmagadban!

2013. okt. 24. 09:44
 6/11 anonim ***** válasza:
3 hónapja raktam le, felszedtem pár kilót én is :). Azért tettem le, mert voltam tüdőszűrésen majd behívtak hogy találtak valamit. Én ott megfogadtam ha van valami ha nincs biztos hogy többet nem gyújtok rá. Szerencsére csak elnéztek valamit és nem is cigiztem azóta.
2013. okt. 24. 10:52
 7/11 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok!

Akkor én ne szóljak egy szót se? Volt rajtam kb. 12 kg plusz amikor letettem a cigit, akkor rámjött még plusz 13 kg, másfél év óta mást sem csinálok, mint ilyen-olyan módszerekkel próbálkozott megszabadulni ettől a 25 kg plusztól, már annak is nagyon örülnék, ha 8-10 kg lemenne rólam!

Ismerek olyat, aki szintén leszokott, és egy deka plusz sem jelentkezett nála! Azt mondja, hogy ő már a leszokás közben elkezdett mellette fogyózni, mert ő tudta, hogy ezek a többletkilók a dohányzás abbahagyása után mindenkinél jelentkeznek.

Van ismerősöm, akinek az orvos azt mondta, ezek ellen a plusz kilók ellen nincs igazából hatásos fogyókúra, majd az egészséges életmóddal, étkezéssel, testmozgással néhány év alatt önmagától eltűnik, ahogy jött úgy megy!

Nem tudom, célszerű odafigyelni!

2013. okt. 24. 11:35
 8/11 Creezy válasza:
Nézd meg ezt a videót és egyből leszoksz: http://www.youtube.com/watch?v=NeKpUVUjA2g
2013. okt. 24. 14:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Grat az elhatározáshoz ügyes vagy, csak így tovább :)
2013. okt. 24. 14:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Találni kell egy jó okot! Én pl. főleg hiúsági okokból döntöttem úgy hogy ELEGEM van ebből a dohányzási tébolyból: gyűlöltem, hogy nő létemre dől belőlem a bagószag mint egy csövesből, folyton koszosnak éreztem a kezemet. Utáltam, hogy hiába fújom magamra a huszonezres parfümjeimet, a cigiszag elrontja... elkezdtem köhécselni, köszmögni is... kiábrándító. De ha férfi vagy, akkor is sokkal kívánatosabb egy bagószag mentes pasi, úgyhogy akár ez is lehet motivációs löket. Amúgy ha késztetést érzel rá, akkor mindig juttasd eszedbe az okodat. Amúgy meg arra kell gondolni, hogy egy idő múlva el fog múlni a késztetés, kikopik az agyadból a cigi előbb-utóbb.
2013. okt. 24. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!