Egy doboz cigaretta mennyire káros?
Nem fog neked senki cigit, ha csak nem egy tajparaszt épp akit megkérsz. Fél slukot fogsz belőle szivni, ezért káér venni egy dobozzal, meg ha már ottvan akkor úgy érzed el kell szivjad és félő tényleg rászoksz (egyébként még egy doboz után sem szoksz rá).
Ha mindenáron ki akarod próbálni kérj a dohányzó haverodtól egy szálat, max fizetsz neki cserébe egy ücsit. De szóval nem egy jó dolog s cigi, próbáld ki hogy tudd milyen aztán dobd el a fenébe.
Azt meg nem tudod csinálni hogy ne érezzék rajtad, egy nemdohányzó simán érzi, nem csak a szádon, a ruhádon, a kezeden, egyböl észreveszik hogy cigiztél.
Miért ne tudhatná a haverod (ez a szó még ma is azt jelenti mint az én gyerekkoromban?) hogy beleszivtál fél szál cigibe mert kiváncsi voltál milyen?
Egy normális felnőtt sem fog neked cigit venni, aki vesz attól kifejezetten óvakodj, inkább bizz a haverodban mint egy ilyen felnőttben.
Én unokatesómmal próbáltam ki. Szerintem is kérj egy szálat egy haverodtól. Vagy ha van egy haverod aki ki akarja próbálni, mint te, és vele vegyél egy dobozt, döntsétek el kinél legyen aztán osszátok szét vagy nem tudom.
Én most azt csináltam, hogy egy haverommal vettünk egy doboz és szép apránként szívjuk el. Mondjuk ő naponta szív, de én inkább heti 1x. És ha megkívánok egyet csak szólok neki, hogy toljunk egyet.
Egyébként egy doboztól nem szoksz rá, meg nem is fogod kívánni a 3-4-ik szálat, szédülni fogsz mint állat, hányingered lesz. Persze nem olyan rossz, meg megvan a feelingje, csak ne egyedül szívd.
Ja, és akik itt mondják az tiszta hülyeség, hogy nem veszi meg senki. Kb mindenki megveszi, legalábbis aki a nemzetibe megy az vesz nektek. Múltkor egy fullos csajt kértünk meg. Persze ő is mondta, hogy nem szívesen, de véglis nekünk megvan a Camel. :D
A Keletinél 500Ft-ért is vehetsz és bárkinek odapasszolják ;) Igaz, csak ukrán-orosz cigi van.
Sztem sem fogsz elszívni egy dobozzal, legfeljebb hetek-hónapok alatt. És nem fogsz tőle rászokni sem. Tapasztalatból mondom, hogy a rászokás társaság függő. Vagy ha egy adott élethelyzethez tudod társítani: például, ha szomorú vagy, akkor mindig rágyújtasz.
Amúgy moss kezet utána szappannal, öblítsd ki a szádat, moss arcot és vegyél be egy mentolos rágót! Bár nekem úgy se vették soha észre, ha nem csináltam semmit.
De, ha veszel akkor csak szürkét. Az a leggyengébb. Attól is köhögsz mint aki meg akar halni, de legalább nem szédülsz annyira mint egy kék cigitől.
Én mondjuk piros viceroy-al kezdtem, mert haverom már régebb óta cigizett. Azóta már én is a piros/barna cigit szívom.
Hogy mennyire káros?
Most erre hogyan válaszoljunk? 10-es skálán vagy mi?
1 dobozba nem fogsz belehalni. Abba sem, ha egy évig mindig ezt csinálod.
Viszont rá fogsz szokni. Azt mondják, akkor szoktál rá, amikor megveszed az első doboz cigidet.
Aki nem dohányzik annak ezt nehéz elképzelni, és nem tud mást, csak beszólni, hogy a cigi nem is jó, hogy lehet arra rászokni... Hát így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!