Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Kaphatok infarktust?

Kaphatok infarktust?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és sajnos már másfél éve cigizem. Van, hogy picit többet szívok, van hogy kevesebbet. Apám szívbeteg, neki volt infarktusa, nekem meg van, hogy néha beszúr a szívem. Nem nagyon, de mikor fáradt vagyok, vagy csak úgy a nap bármelyik szakán nem túl sűrűn de beszurkál. Mikor lefekszem aludni és hallom ahogy dobog a szívem valamiért annyira félek, hogy aludni alig merek. Nekem tényleg annyira rémisztő, hogy az a "valami" bennem állandóan ritmusra dolgozik és ha megáll akkor meghalok. Szóval az a tudat, hogy rá vagyok utalva, meg hogy kedve szerint bármikor megállhat és ezzel megölhet.. Ez így kicsit bután hangzik, de nagyon félek, hogy megáll vagy valamit csinál én meg rosszul járok vagy nagyon meghalok. Lehet valami bajom vele? Benne van, hogy 16 évesen megáll valakinek a szíve? Egyik volt ismerősöm 18 évesen összeesett és meghalt az utcán. Egyszerűen meghalt. Igaz, ő már szívbetegen született, de ez mindig eszembe jut, és nagyon félek. Mit mondtok erre?
2013. okt. 16. 16:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
16 évesen, másfél év dohányzás után még nagyon könnyen le lehet tenni a cigit. Viszont minél tovább halogatod, annál nehezebb lesz. Én is 14-15 évesen kezdtem el cigizni. Először 24 évesen próbáltam komolyabban leszokni. Már akkor is nagyon nehéz volt, de 2 hét után már egész jól voltam. Aztán egy buliban visszaszoktam, pedig akkor már nem hiányzott. Aztán a következő kísérletem 26 évesen volt. 2 nap nikotinmegvonás után gyújtottam rá, mert olyan rosszul voltam már: reszkettem, izzadtam, ment a hasam, fájt mindenem. Szóval tapasztalat, hogy ez tényleg évről évre egyre rosszabb és keményebb, mert minél régebb óta szívod, annál mélyebben fixálódik a személyiségedbe meg a mindennapos cselekedeteidbe és borzalmas lesz leszokni, olyan lesz mintha a karodat tépték volna le. Most 27 vagyok, most is leszokni próbálok, de nagyon nehéz most is, pedig most már nikotinpótlással csinálom. Tedd le most, hallgass rám.
2013. okt. 18. 20:34
 12/13 A kérdező kommentje:
Igazad van. Tudom, hogy minél tovább halogatja az ember, annál rosszabb, mert egyik utcabeli nő mesélte anyámnak kb 1 éve, hogy letette a cigit de jó pár napig dühkitörései voltak meg szarul volt. Ilyet azért nem akarok átélni. Meg most jön elő belőlem az, hogy nagyon káros az egészségemre, szóval már most próbálok minél kevesebbet rágyújtani, eddig jó úton haladok, annyi a titka nálam, hogy olyannak kössem le magam, amihez mindkét kezem kell. Akkor egy rövidebb-hosszabb időre elfelejtem a bagót meg nem is tudok rágyújtani ha foglaltak a kezeim.
2013. okt. 18. 22:48
 13/13 anonim ***** válasza:
A minél kevesebb rágyújtás nem működik, mert úgyis el kell jönnie annak a pontnak, amikor többet nem szívsz el. A kevesebbet rágyújtás kvázi önkínzás csak, hiszen elnyújtod a függést. Gondold csak végig, mit ad neked a dohányzás: SEMMIT. Csak azért érzed úgy, hogy szükséged van rá, mert fixálódott szokásról van szó. Tűzz ki egy napot (ne túl sokára), amikor rituálisan elszívod az utolsó cigidet és onnantól lezárod és elfelejted az egészet. Ne bánkódj, mert nem veszítettél semmit, épp, hogy nyertél: pénzt, tiszta levegőt és ami a legfontosabb: szabadságot, mert nem köt gúzsba az a szar.
2013. okt. 19. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!