Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha havonta 2 doboz cigit...

Ha havonta 2 doboz cigit szívok el akkor az mennyire káros?

Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 13:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Erről egy olyan dokit kérdezz, akinek ez a szakterülete mert itt keményen megoszlanak a vélemények.
2009. nov. 8. 02:36
 12/21 anonim válasza:
Így is, úgy is káros! Lehet, hogy havi 2 dobozzal szívsz, de ez a havi 2 doboz is elvesz az életedből majd bár évet. Lehet hogy egyes dolgokban segít a szervezetnek de a 100%-ig káros még ha nem is szívsz sokat akkor is ugyan olyan káros mintha napi 2 doboz lenne. Bárhogy is nézed KÁROS! Szóval szokjál le!
2009. nov. 8. 16:26
 13/21 anonim ***** válasza:
havonta 2 doboz szinte semmi... bár ha javasolhatnám, ne kezdd el, mert szépen át fog csúszni többe... amúgy az első válaszolónak nagyon is igaza van. csak hát a legtöbb ember nem ismeri a mértéket. aki erős, mint például én, az igen.
2009. nov. 8. 18:44
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

Lehet, hogy az egyik kedves válaszolónak 4 szakmája van, meg diplomája... de attól, hogy iskolázott, még nem okos... (Szörnyen gáz az iskolai végzettségeddel hencegni, szerintem a továbbiakban inkább mellőzd!)

A cigi minden mennyiségben káros! Most havonta két doboz, aztán majd hetente, végül naponta. Addig hagyd el ezt a kialakulóban lévő rossz szokásod, amíg még nem vagy függő! Drága, fölösleges és káros a dohányzás. Helyette fogyassz inkább valamilyen finom gyümölcsöt.

Ráadásul egyáltalán nem "trendi" szokás cigizni! Az ellenkező nemet biztosan nem fogod ezzel jobban vonzani!

2009. nov. 9. 14:19
 15/21 anonim ***** válasza:
Hát lehet, hogy igaza van sz első diplomásnak. Tegyük fel, hogy valóban 2 dobozt szív el egy hónapban. Elég arra, hogy rendszeresen menjen naponta WC-re, ha nem szívna akkor venne gyószert ami károsabb, mint az 1 doboz cigi. Véleményem szerint ezt a pénzt akér zölsdégre és gyüölcsre is költhetné. Viszont, ha marad ez a mennyiség nem lesz rövidebb életű, mintha nem szívna.
2009. nov. 9. 18:04
 16/21 A kérdező kommentje:
már több mint 2 éve így csinálom hogy havonta 2 doboz, szóval nem fenyeget az a veszély hogy rászokok. Rá tudnék szokni, mert szinte mindig jól esik, de ha nem szívok akkor sincs semmi bajom nincsenek elvonási tünetek meg semmi.
2009. nov. 9. 22:10
 17/21 anonim válasza:
90%

Nem tudom, hogy mennyi biomarha ír ide, de teljes mértékben az elsőnek van igaza. Sőt, továbbmegyek. Nem egy egészségügyi műsorban van arról szó, hogy napi egy cigaretta jót tesz az egészségnek - mint pl. a pálinka (mértékkel). Az emésztésnek jót tesz, oldja a feszültséget, bla-bla-bla... nem akarom ismételni az elsőt, akit lefikáznak itt az idealisták. Ennyi erővel az erőspaprika mérgező, mert ha megeszel egy kilót, utána egy hétig látogatod a WC-t, meg aranyered lesz - ez hülyeség. Éppúgy, mint minden mást - mértékkel kell. Csak a cigarettánál a függőség miatt nincs mérték - tisztelet a kivételnek (pl. a kérdés írójának).

Amúgy is... ha azt vesszük, napi félórákat várok buszra - inkább nyáron, amikor jó idő van (akkor inkább kint van az ember, mint bent jó esetben) - és mellettem kb. 3 méterrel dugó, kocsioszlopok - kipufogógáz... az nem károsabb? Azt szívni akár öt percig is, mint a cigi??? Ennyit erről... Sok "okoska-de-fontoska".

2009. nov. 11. 15:29
 18/21 anonim válasza:

előző voltam...

1. Valaki írta, hogy káros, még ha 1-et szívsz naponta, vagy ha két dobozzal egy nap... Ezt a hülyeséget azonnal felejtse el, aki mondta - baromság. Csak az tud ilyen téves dolgot tényként beállítani, aki egyáltalán nem érintett a témában és aki még azt sem tudja, hogy eszik, vagy isszák-e...

2. Egy másik emberke írta, hogy ezzel biztos nem szed fel csajokat... Hmm... van egy érzésem, hogy nő volt az illető. Hol lát a kérdésben olyat, csajozni akar fele? Napi 1-2 szállal meg hogy csajozna már az ember? Kiáll a falu közepére és várja, hogy jöjjön a busz, hogy ahogy szállnak le a csajok, pont előttük gyújtsa meg? Az sem százas, aki ilyen csajozós technikákat képzel... Tény, hogy valaki menőnek tartja. De azok általában nem nagyon írkálnak ilyen helyekre.

2009. nov. 11. 15:35
 19/21 anonim válasza:

én naponta 1-2 szálat szívok, már egy éve van ez a "szokásom".

előtte folyton beteg voltam, most meg elkerülnek a betegségek. Persze ez betudható, annak is, hogy mostmár sokkal tudatosabban élek, mint régen,de például az én családomban sokaknak volt már aranyere, meg székrekedéses bajai, nekem soha.

szerintem elég jól szemlélteti a történetem a dohányzás egészséges oldalát.

2009. nov. 11. 18:29
 20/21 anonim válasza:
A Dohányzás egy biztos ut a Tüdö-Rákhoz.....
2009. nov. 12. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!