Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mikor gyújtotok rá cigire?...

Mikor gyújtotok rá cigire? Mit éreztek, mielőtt rágújytanátok: a hasatokban érzitek hogy rá kell gyújtani, vagy hol? Idegesek vagytok?

Figyelt kérdés

Nem értem: akik cigiznek, (vagyis ti) mit éreztek, amielőtt rágyújtotok?

Érzitek a hasatokban, vagy a légzésnél hogy "kell a cigi?" Vagy hol érzitek a testetekben ezt a "kell a cigi" érzést?

Azon kivül persze, amikor ideges/stresszes valaki, vagy ha buli van és ott alapból szívtok cigit.

Félre ne értsetek: nem vagyok cigi ellenes, szerintem mindenkinek a saját döntése dohányzik-e vagy sem. Nem is szólok bele más életébe, csak sosem értettem mit érezhettek olyankor, amikor van az a "kell egy cigi" érzés? Hol érzitek a testetekben hogy kell? Van pl olyan ismerősöm aki azt mondja kaja után mindig kell mert a teltségérzetre jó ezért kérdeztem hogy a hasatokban is érzitek ha dohányoutok vagy hogy van ez? Vagy szimplán finom a kávé mellé reggel?

2013. aug. 19. 23:01
 1/9 A kérdező kommentje:

Bocsi a helyesírási hibákért már este van.

A kérdésem röviden: melyik részénél érzitek a testetekben hogy rá kell gyújtani (has, torok, orr stb) és mit éreztek ilyenkor?

2013. aug. 19. 23:02
 2/9 anonim ***** válasza:
tudod ez egy eléggé hülye kérdés... de mindenhol.
2013. aug. 19. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem csak olyan "de jól jönne most egy szál cigi" érzésem van, kb olyan, mint amikor valami ételt kívánok meg. Ez kb havonta egyszer.

17/L

2013. aug. 19. 23:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Van, amikor jót eszik az ember, és utána kellemes elégedettség-érzettel tölti el, hogy elszív egy cigit.

A kávé nem kávé cigi nélkül. Ez szertartás.

Amúgy, a dohányzás nem csak nikotinfüggés, hanem maga a mozdulatsor is rögzül. Van, hogy az agy küld üzenetet, hogy csökkent a nikotinszint, ideje pótolni, de van, hogy az ember nem tud mihez kezdeni a kezével, az ujjaival, hát rágyújt, minél jobban ráér, annál többször, és minél jobban lefoglalják, annál kevesebbszer jut eszébe - persze, egy idő után akkor jön megint az agy üzenete.

A leszokó dohányosnak a kezeivel a legnehezebb szerintem, maga az ún. orális fixáció az, amivel igazán meg kell küzdeni.

16 éve dohányzom egyébként, 32 vagyok.

2013. aug. 19. 23:20
 5/9 Tomi90 ***** válasza:
52%

Amit rövid időn belül érzel: Éhségérzet. Gyomorémelygés, ami olyan, mint az éhség. Hiába eszed magad degeszre, nem laksz jól. Csak akkor ha rágyújtasz. Ezért van az, hogy zabál, aki leszokik. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy éhes vagyok vagy cigi hiányom van.

Pár óra után: Fejfájás, szédülés, gyengeségérzet (mintha lázas lennél) és zsibbadó ujjak, majd idővel az egész karod és lábad is zsibbad (a javuló vérkeringés lehet az oka). Ezek mind egyszerre!

2013. aug. 20. 01:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 20. 23:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Gyomorémelygés? Jesszus... Amiket leírtál, az nagyon durva. Én is cigizek, de sosem éreztem ilyet, meg amiket leírtál, egyszeráen csak kívántam. De nem rossz érzés volt kívánni, hanem jó és jó volt kielégíteni a vágyat.
2013. szept. 24. 01:29
 8/9 Tomi90 ***** válasza:
Lehet te még nem vagy annyira függő, mint én :S
2013. szept. 25. 11:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is ahhoz tudnám hasonlítani, amikor rohadtul megkívánsz valamilyen kedvelt ételt, mondjuk egy csokit vagy egy jó pizzát. De a cigi iránti vágy ennél sajnos sokkal sürgetőbb és szörnyű frusztrációval jár, ha nem jutsz hozzá. Persze ehhez függőnek kell lenni, nem bulidohányosnak, ők ezt nem érzik. Amikor kattogsz a cigi után, azt ahhoz tudnám hasonlítani, amikor szerelmes vagy és sóvárogsz a szerelmed után, de ő leszar téged és nem kaphatod meg soha.
2013. nov. 5. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!