Mit csináljak, ha jön a gondolat, hogy rá kellene gyújtanom?
Figyelt kérdés
2 hete nem gyújtottam rá, érzem, hogy jobban érzem magam.
Csak hogy annyira megszoktam, hogy reggel kávé mellé cigi. És mindig jön a késztetés, hogy kéne 1 szál.
Vagy ha kimegyek az erkélyre akkor is az az első, hogy eszembe jut, hogy kéne egy szál. Mert mindig ott cigiztem.
Mit csináljak, hogy a gondolat se jöjjön?
2013. aug. 14. 10:02
1/6 anonim válasza:
Ne gyújts rá, ennyi.
Akarat kérdése az egész.
Én már 3 és fél éve nem cigizem és a mai napig, ha társaságban vagyok, vagy szimplán nagyon ideges, jön az érzés, hogy rágyújtanék, mert régen ilyen helyzetben mindig rágyújtottam. De mivel nem akarok cigizni, így nem gyújtok rá.
2/6 anonim válasza:
én 3 napig takaritottam az volt a lényeg ne üljek le mert akkor jobban eszembe jut. Ahhoz hogy a gondolat se jöjjön jóval több idő kell, nekem is hónapokig jött a gondolat de ez igy a normális. AZtán egyszercsak nem jött, de az tuti hogy hónapok volt. A 2 hét semmi még ahhoz hogy ne jöjjön a gondolat. (5 éve volt májusban hogy nem cigizek)
4/6 anonim válasza:
Én is most próbálok leszokni. Nekem is a legnehezebb része a reggeli kávé cigi nélkül, mert a nap többi részében még valahogy megállom... Reggeli kávét a gépem mellett iszom meg és közben elolvasom a híreket, stb... A másik helyzet, amikor nagyon megkívánom, az az ebéd után, de olyankor meg azonnal elkezdek mosogatni meg ilyenek, és ahol cigizni szoktam. Sajnos itthon körülöttem mindenki cigizik, és ez még jobban erősíti bennem az eltökéltséget, hogy hehe én akkor is meg tudom állni, ti meg nem :D
5/6 anonim válasza:
Hogy ne jöjjön a gondolat az idő kérdése, ezt nevezik függőségnek. Lehet furcsa az amit én alkalmaztam, de működött, amikor jönn az az érzés, űlj le és csináld azt amit a terhes nőknek ajánlanak, hosszú mély ki és belégzés. Nem pont úgy ahogyan a filmeken mutatják, valamivel lassabban. Ez nekem ösztönből jött annak idején. Már hat éve nem gyujtottam rá.
6/6 anonim válasza:
Nagyon érdekes dolgot ír az utolsó: nálam is ez jött ösztönből, hogy amikor nagyon szenvedtem a nikotinelvonástól és éreztem, hogy pattan el valami, akkor automatikusan elkezdtem tudatosan lassan ki-be lélegezni. Aztán beugrott, hogy hallottam is erről: ezt hívják autogén tréningnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!