Megéri mások miatt rászokni a cigizésre?
Megismerkedtem olyan emberekkel, akik cigiznek, és tök jófejek.
Mindig kínálgatnak cigivel, meg kérdezik, hogy én nem akarok cigizni, miért nem cigizek.
Nem hiszem, hogy elküldenének, ha nem cigizek velük, de mindig elfogadom, ha megkínálnak.
De egy idő után már ciki nem viszonozni.
Szóval nekem is venni kell.
És ha veszek abból jön a rászokás.
Megéri rászokni azért, mert a haverok is cigiznek?
"Olyan szép tüdőket láttam a pathologia gyakorlaton, boncoláskor. Csodálatos látvány volt2
szerintem azt sem tudod mi az a kórház csak kitalálsz valamit, hogy a kérdezőnek válaszolhass valamit.
egyébként meg megéri, nem mindenkinek, de neked kifejezetten igen.
Kínáld meg őket valami mással helyette. :D Csokival vagy valami.
És nem, nem éri meg rászokni. Ha cigizni akarsz, akkor a saját kedvedért gyújts rá, ne másokéért.
Én dohányosként simán vissza tudok utasítani egy cigarettát, akkor neked úgy, hogy soha nem voltál rászokva, még annyira sem lehet nehéz. És engem sem zavartak még el, mert nem kértem egy szálat, meg nem szívtam az illetővel felesbe, mert nem kívántam.
Amúgy szerintem lehetne valami dohányos szabály, hogy nem dohányzókat és tudvalevően leszokóban lévő, vagy leszokást fontolgató embereket nem kínálunk meg; legfeljebb adunk, ha ők maguk kérik.
Amúgy ha valaki próbál olyanra rávenni, aminek káros következményei lehetnek, akkor az már eleve rossz ómen.
Ezt azért mondom, mert a 'te miért nem' kezdetű mondatok kérdésnek álcázott felszólítások. Azt sugározzák az ilyen mondatok, hogy 'Van valami, amit tenned kéne, de nem teszel és remélem, hogy épkézláb magyarázattal tudsz szolgálni.'
Pl.:
Késő este iskolai időben benyit a szülő a gépező 14 éveshez.
'Te miért nem alszol?'
Feleség a férjnek.
'Miért nem kötöttél még biztosítást a kocsira?'
Férj a feleségnek.
'Miért nem főztél még vacsorát?'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!