Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A füves cigi tényleg nem...

A füves cigi tényleg nem károsítja az agysejteket és még jó hatása is van? (serkenti az agyat stb? )

Figyelt kérdés
Tesóm (egyetemet elvégezte és füvezett már) múltkor mesélt nekem a füves cigiről, hogy valami THC van benne és nem pusztítja az agysejteket, serkenti az agyat és jó hatása is van .. és hogy csak azért tiltották be mert költséges volt a cigipapír gyártása vagy mi... szóval ez igaz? eddig nem akartam kipróbálni mert azthittem pusztítja az agysejtjeim ... de mostmár rá vagyok kattanva nagyon kipróbálnám
2013. júl. 20. 21:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ja, és a függőség... Egyszeri használattól még biztos nem leszel függő. Igazából, ha azzá is válsz, ez a függőség olyan szinten elhanyagolható, hogy alig fogod észre venni. Saját tapasztalat: másfél évig minden nap szívtam, minden este úgy aludtam el, hogy előtte cigiztem egyet. Aztán egyszercsak eldöntöttem, hogy most 2 hónapig nem fogok szívni. Az elvonási tünetek annyiban kimerültek nálam, hogy nehezebben tudtam elaludni, és sokszor volt rémálmom, rosszul aludtam. Napközben jobban felidegesítettek az apróbb hibák, mint máskor, viszont nem vertem szét semmit, nem "kattogtam". Ez az állapot tartott körülbelül egy hétig, és minden a helyére állt, mintha sosem füveztem volna. Nem is hiányzott már utána, alig gondoltam rá.

Ezzel szemben, mikor a dohányzásról szoktam le, na az több hónapon keresztül kínzott. Nem találtam a helyem, idegbeteg voltam, és aki csak létezett, mindenkivel összevesztem naponta legalább egyszer. Izzadtam, izgultam, féltem a stresszhelyzetektől.

Nem okoz túl nagy függőséget a maris, én inkább úgy mondanám, hogy megszokás, nem függőség... :)

2013. júl. 21. 10:58
 12/21 anonim ***** válasza:

# 10:

Igen, a rákos megbetegedések gyógyításáról én is hallottam. De azt nem a szárított marihuána, hanem a cannabis olajjal lehet elérni. Abban pedig nincs THC, tehát nem fogsz tőle "betépni". Viszont attól függetlenül sajnos az is illegális itthon.

2013. júl. 21. 11:56
 13/21 anonim ***** válasza:

Van akinek meg se kottyan, van aki az elsőtől parázik, van akinek majd kiszakad a szíve, úgy kalapál (szerintem őt átverték, és műfüvet kapott)... és van aki nem tud megállni, neki kell, kell, kell.

Nem tudhatod Te melyik fajta vagy . Ez orosz rulett.

2013. júl. 22. 18:46
 14/21 A kérdező kommentje:

Műfű ? Egyébként mondta az osztálytársam, hogy a haverjának a szíve úgy vert hogy rendesen látszott a mellkasán és ha fél órával később mennek a kórházba belehal

De milyen a műfű ?

2013. júl. 22. 18:51
 15/21 anonim ***** válasza:

Műfű alatt lehet hogy a herbálra gondol. Szintetikus marijuana, a hatása erősebb, elvileg nagyon addiktív, kiszámíthatatlan, rövidebb ideig tart, kevesebbet kell fogyasztanod belőle. Mivel illegális laborokban gyártják, ütik fel őket, sose tudni mit szívsz.

Nagyobb eséllyel okozhat pánikrohamot. Hosszútávú negatív mellékhatás akár agykárosodás, bénulás is lehet.

Nézz a neten képeket az "igazi" fűről, hogy ne tudjanak átverni.

Mi nem sűrűn élünk fűvel, úgyhogy ez nem tudom mennyire igaz, de elvileg nagyon sokszor próbálnak a dealerek tudatlanokat átbszni.

Kb. négyszer vásároltunk, és egyszer akartak átvágni, bár lehet közrejátszott, hogy full részegek voltunk, és alig beszéltük a nyelvet. (Szlovákia)

2013. júl. 22. 19:03
 16/21 anonim válasza:

Én láttam egy nagyon okos, ügyes munkatársamat agyilag leépülni a füves cigi miatt. Szétszórt lett, nem tudott úgy ötletelni, ahogy azelőtt. Órákig ült olyan projekten, amit azelőtt 15 perc alatt összedobott volna.

Szóval nem, nem serkenti az agyat! :D

2013. júl. 23. 12:51
 17/21 anonim ***** válasza:
Azt csak a füves tinik és a gyerekes felnőttek terjesztik hogy egészséges a fű és hogy segít a depresszión! Illegális és pusztít lelkileg!
2013. júl. 23. 16:07
 18/21 anonim ***** válasza:
Tudósok ezek szerint füves tinik, hát érdekes...
2013. júl. 23. 16:29
 19/21 anonim ***** válasza:

Rá lehet szokni, rá lehet függeni...

És igen, sajnos marhasokba tud kerülni és tompít is. De kit érdekel, ha kell az anyag?

2013. aug. 1. 01:28
 20/21 anonim válasza:
igazából én merem állítani hogy a fű elbutít egyik ismerősömöm ez szépen meglátszik..most lesz 18 éves de agyilag súrolja a 10-12 kb vagy még annyit se...ovodás módon viselkedik...ja és függő, de ezt ő tagadja vagy csak nem akarja elfogadni napi szinten szívja a cuccost ..képzelődik tőle beflessel dolgodat nagyon dulva ...és most vágták át őtt 200 euróval meg az egyik haverját..és még azóta is csinála..szóval nagyon visszataszótó látvány mikor egy majdnem felnőtt ember lesüllyed ovodás szintre és neki ez a menőő
2014. márc. 6. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!