Hogyan károsítja a dohányzás az énekhangot?
Figyelt kérdés
Másfél éve dohányzok rendszeresen. Nem sokat... naponta kb. 5 szál cigi. Ez hogyan és mien mértékben károsítja a hangszálakat? Mert már régóta énekelek és szeretnék a jövőben is :/2012. nov. 5. 19:28
1/7 anonim válasza:
Krónikus irritáció miatt megvastagodhatnak és mélyül a hang.
2/7 anonim válasza:
karakteresebb hangod lesz tőle ;) úgyhogy dohányozz nyugodt szívvel én is azt teszem :D
3/7 anonim válasza:
előző vagyok még annyit, hogy azért 20 év dohányzás után sem biztos, hogy meghallatszik a hangodon inkább az alkoholtól lesz mély vastag hangod
5/7 anonim válasza:
egyrészt valóban, a krónikus irritáció miatti megvastagodás, miatt, másrészt maga a füstben lévő anyagok is lerakódnak a garatban, a hangszalagokon, harmadrészt a tüdő folyamatos irritációja és a benne lerakódó rákkeltő és irrigáló anyagok miatt állandósul a nyákképződés és ez a felköhögött nyák is folyamatosan rákerül a hangszalagokra
együttesen: a hang mélyülését, rekedtséget, állandó hörgő hangot okoz jó eséllyel, de lehet gégerákod is, amikor a teljes hangszalagjaidat eltávolítják, és marad a robothang... szóval csak így tovább (idióta 2. hozzászóló szintén)
6/7 anonim válasza:
off: előttem lévő válaszadó a kedves anyukád az idióta ;)
7/7 A kérdező kommentje:
igen, hallottam ilyet hogy karakteresebb lesz tőle valakinek a hangja.. de gondolom nem a szopránoknak.. mert én meg az vagyok :D úgyhogy lehet nemkéne.:S
2012. nov. 18. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!