Cigipapírok fajtájiról infó? (weed)
Hú, ez hosszú válasz lesz. :D
Szóval, alapból többféle márka van a piacon. Amivel én Mo-n eddig találkoztam, az Smoking, OCB, RS, Mascotte, RizLa+.
Az OCB-ből két fajtát láttam, a sima rollosat, meg a Premium Orange-ot, amihez járt csiga is. Az egyik legjobb cigipapír, fainul ég, de elég drága.
Mascotte: igazából ilyet múlt héten láttam először, vettem is egyet, de nekem túl széles. Nem néztem még utána részletesebben.
RS: sokan szidják, de szerintem nem rossz. Van piros, zöld és kék színű, úgy tudom, ők csak roll-t gyártanak. A színek a papír szélességét jelölik, piros keskeny, zöld közepes, kék vastag. Néha baj van a ragasztójával, szétesik, de amúgy elég jól ég. És olcsó is. :D
RizLa+: ez az egyik legrégibb cépé, de ők nem füveseknek gyártanak, hanem inkább ezt a fehér papírt. Láttam már belőle szürke king size-osat, de nem tudok róla nyilatkozni, mert nem próbáltam.
Smoking: na, ez az, ami itthon legtöbbet előfordul.
-kék roll-os: széles és vastag is. Ez igazából ilyen nagy, pufi cigikhez a jó. King size-ossal még nem találkoztam.
-barna roll és king size: ennek annyi a lényege, hogy az arabica gumit, amiből a cp-t csinálják, nem fehérítik ki, ennek köszönheti a barna színét. Nincs tehát "vegyszerrel" kezelve, de nem is ég olyan jól.
-szürke roll és king size (master): ez a kedvencem. Vékony, keskeny, jól ragad, és jól ég.
-arany king size: ez ugyanolyan széles, mint a kék, viszont "ultra light", tehát vékonyabb. (Ezt onnan tudhatod, hogy minden papírnak van egy mértékegysége, a gr/m2. Ez megmutatja, hogy egy m2-nyi papír hány grammot nyom. Minél kevesebb ez az érték, annál könnyebb, vékonyabb a papír.)
Itt vannak még részletesebb infok: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!