Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hevítős cigiről miért nem...

Hevítős cigiről miért nem "divat" leszokn?

Figyelt kérdés
Sok dohányos szokik le a cigiről, jómagam is így tettem. Rengetegen hevítős cigiznek körülöttem, abszolút senki nem tervezi a leszokást.
febr. 17. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Majd pár évtized múlva elhiszik, hogy ez is ártalmas és akkor már ez sem lesz menő, erről is le akarják szoktatni az embereket.
febr. 17. 12:19
 2/9 anonim ***** válasza:
20%

"erről is le akarják szoktatni az embereket."

A másikról sem akarják, ugye ezt te sem komolyan írtad.

febr. 17. 12:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

2: akkor szerintem miért volt az elmúlt évtizedben annyi intézkedés? Dohányzóhelyek tilalma munkahelyeken, vendéglátó helyeken a dohányzás tilalma, dohányboltok, stb.

És vajon miért reklámozzák a dohányhevítéses termékeket "ártalomcsökkentés" címén?

Teljesen egyértelmű, hogy erre akarják áttéríteni az embereket. Erről még el lehet hitetni egy ideig, hogy nem annyira rossz. De közben az.

febr. 17. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:
55%

Lehet hogy valakik nem "akarjak" leszoktatni, de ahhoz kepest eleg jol megy nekik, amikor utoljara cigit vettem, posztermeretu undorito kepekkel volt tele a doboz, es kb sehol sem lehet mar ragyujtani. Alig latok mar valoban dohanyzo embereket, persze ez attol fugg kinek milyen a kornyezete.

A hevites sem egeszseges, ha mas nem, a folyamatos nikotin is karos, de ez nem merheto ossze a regi nikotin + katrany + mindenfele egestermek belelegzesevel.

febr. 17. 12:38
 5/9 anonim ***** válasza:
18%
Mert jobb egészségesebb alternatíva. Egyébként az analóg cigi se olyan káros csak tartani kell a mértéket. Meg a hevítős cigiknek jobb az ízük szóval ezért is jobb szívni.
febr. 17. 12:42
 6/9 anonim ***** válasza:
38%

3 de naiv vagy. Ha nem lennének ezek a kampányok, szerinted hogy lehetne lenyomni az emberek torkán, hogy miért adóztatják szét, és miért emelik az egekbe az árát?

Így bármeddig lehet emelni, a szenvedélybeteg meg ha lop ha csal, de akkor is elő fogja teremteni a rávalót.

Nyilván ártamlas, ezt senki sem kérdőjelezi, de ez már gyerekkoromban is köztudott volt, amikor még csak 12 forint volt a szofi (Sophianae).

Aztán lett 20, 50, 100, 200, ma nem is tudom, hol tart, mert nem dohányzom másfél évtizede. Azt tudom, hogy németeknél 10 eurókat látok az automatákon, régen 4 volt, amikor letettem.

Nyilván ezeket a darth vader editionokat is addig tolni kell, míg kialakul az általános függőség széles körben, aztán majd lehet emelni az egekig.

febr. 17. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:
6 Szoval azert tiltjak ki mindenhonnan, azert tilos reklamozni, azert csinalnak ellenkampanyokat, hogy emelhessek az arat :D Persze van aki naiv, de amikor ennyire atlatsz a szitan, az is beteges "egy kicsit".
febr. 17. 13:15
 8/9 anonim ***** válasza:

6: Ez nem naívság. Az dohányzás tényleg baromi káros. Én szoktam időnként dohányozni, bárcsak sose tettem volna, és akkor nem hiányozna. De így sem tartom rossznak az áremelést, stb.

"gyerekkoromban is köztudott volt, amikor még csak 12 forint volt a szofi " És? Gyerekkoromban meg 2000 Ft volt egy átlagfizetés. Akkor jobb volt akkor?

febr. 17. 13:17
 9/9 anonim ***** válasza:

8 látom megértetted. Ki mondta, hogy nem káros?

"És? Gyerekkoromban meg 2000 Ft volt egy átlagfizetés. Akkor jobb volt akkor?"

Vlaszeg nem egy időben volt a gyerekkorunk, így almát hasonlítasz körtével.

Az 1969-ben volt. Akkor szerintem 5 forint sem volt, bár akkor nem éltem, de öregem megkérdezhetem, ő nagy dohanyos volt.

1990-ben már 13 ezer volt az átlagfizetés akkor volt emlékeim szerint ennyi.

Ma 380 ezer körüli fizetésből veszel 2200/ doboz áron.

Így 1990-ben egy átlagfizetésből 13000/12 = kb. 1000 dobozzal vehettél.

Ma 380000 / 2200 = 172 doboz.

Bocsi, de a számok pont az ellenkezőjét mutatják, mint ami mondani akartál.

Egyébként meg a dohányoson és a TB-befizetőkön kívül mindenki jó jár a dohányzással.

A dohánygyár megkeresi a profitot, az állam megszerzi a nem kis adóbevételt, a TB-be befizetett pénzeket meg jól le lehet nyúlni a kialakult betegségek kezelésére.

De te csak hidd, hogy mindenhol szentek vannak a döntéshozói pozícióban. :)

febr. 17. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!