Egy hete nem gyújtottam rá, és érzem, hogy tisztább a tüdőm. Lehetséges ez?
1 hónapig cigiztem.
Most leszokok róla, és 1 hete nem gyújtottam rá, sőt olyan helyen sem voltam ahol mások dohányoznak.
Most érzem, hogy tisztább az orrom, torkom, tüdőm. Lehetséges ez?
Havewrok az mondják, lehetetlen, fél év kell ahhoz minimum.
Körülbelül 20 perc után a vérnyomás és a pulzusszám csökkenni fog és a kezek, lábak hőmérséklete pedig növekszik.
Körülbelül 8-12 óra után a vér szén-monoxid szintje lecsökken a normál kerékvágásba, a vér oxigén szintje növekedve normalizálódik.
Az első 24 órában a szívroham esélye jelentősen csökken.
Körülbelül 48 óra múlva az idegvégződések elkezdenek visszanőni, a szaglás és ízérzékelés is javul.
2 hét és 3 hónap közt javul a vérkeringés, a séta könnyebbé válik, a köhögés és nehézlégzés ritkábban lesz tapasztalható. A váladék termelése csökken és körülbelül 3 hónap múlva a légzésfunkció jelentősen javul.
1 és 9 hónap között az eddig felsorolt előnyök mellett érzékelni fogja az arcüregek felszabadultságát, a fáradékonyság és légszomj megszünését. A tüdő ciliák, apró szőr-szerű struktúrák visszanyerik normális működésüket és a tüdőből kifelé fogják hajtani a szennyeződéseket.
1 éven belül a szívkoszorúér-betegség és a szívinfarktus kockázata a felére csökken.
5 és 15 év közt a stroke visszatér a normális kerékvágásba, ugyanúgy mint dohányzás előtt.
Körülbelül 10 év múlva a különböző daganatos betegségek, beleértve a tüdő, száj, torok, a nyelőcső, hólyag-, vese-és hasnyálmirigyrák esélye nagymértékben csökken. A tüdőrák kockázata visszatér egy nem-dohányzó ember szintjére. Az étrend és a dohányzási szokások teszik ki a rákos megbetegedések közel 60 százalékát.
Körülbelül 15 év múlva a szívkoszorúér-betegség és a szívinfarktus kockázata olyan mint azé a személyé, aki soha nem dohányzott életében
Grat, az elhatározáshoz, sok sikert:)
Lehetséges, mert nem szívtál még sokat. Milyen fajtát szívtál? Milyen gyakran gyújtottál? Hány éves vagy?
Haverok miatt. Mindig a haverok! Amúgy elején sz*r volt, volt hogy kihagytam pár napot, utána megint sz*r volt De ha 1-2 napig szívod már megszokod.
És nem tom, azt szívták, ahhoz szoktam hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!