Meddig tart a dohányzás abba hagyása utáni kellemetlen tünetek megléte?
Szia! Együttérzésem! Én jelenleg 44 órája nem dohányzom, és elég rosszul viselem. Bár az én esetemben már az is nagy szó, hogy egyáltalán egy napot kibírtam (ez az elmúlt 15 évben nem fordult elő). Összesen 21 éve dohányzom, átlag napi egy dobozzal. A vérnyomásleesés miatti álmosságot erős kávéval igyekszem ellensúlyozni - persze ez sem hiányérzetmentes cigi nélkül. Ami még jó lehet, ha elrágcsálsz egy-egy szem babkávét, keserű is, talán kicsit elveszi a cigi utáni sóvárgást, és a vérnyomást is megdobja. Egyébként most számoltam ki, hogy évente három hónapot csak azért dolgoztam, hogy cigit vegyek belőle. Na ebből elég!
Kitartás! Nem szenvedsz egyedül! :)
Szia!
Először is gratulálok!Jól döntöttél, hogy leszoksz! Én idén januárban tettem le 11 évnyi dohányzás után.Sajnos napi 1 doboz cigit szívtam el, s rájöttem, hogy ez havonta milyen sok kiadás, mi minden mást is tudnék belőle venni, aminek értelme is van! Mindig erre gondoltam, amikor előjött a rágyújtási kényszer.
Nem a nikotin hiányzott, hanem maga a cigizés, mert szerettem cigizni.
Sajnos én sokat híztam. Előtte 53 kiló voltam (168 cm), most pedig 66 kg vagyok. Amíg cigiztem nem tudtam hízni akármennyit, akármikor ettem. Sosem kellett figyelnem arra, hogy mit eszek. Igaz a cigi miatt nem is volt nagy étvágyam.
Most sem eszek hű de sokat, hanem inkább a cigis korszakhoz képest normálisra álltam. Én úgy tudom,hogy a hízás pedig amiatt van, hogy az ember anyagcseréje gyorsabb a nikotin miatt, s amikor valaki leszokik, az anyagcseréje is lelassul, ezáltal jobban megmaradnak a pluszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!