Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért csinálják ezt?

Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés
állsz egy busz/villamos/stb megállóban és azt tapasztalod h a dohányos mindig ott gyújt rá, ahol egy rakás ember van. miért jó neki h a többi ember arcába megy a füst? miért nem képes tolerálni h a másik nem kér a bűzből? és megy 1 méterrel arrébb, ahol nincs senki...?
2009. okt. 11. 23:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Mert abszolút nincs tekintettel másokra, egy önző dög. Tipikus: "maj' arrébb megy valaki, ha zavarja..." hozzáállás. Hiszen neki joga van dohányozni és vastagon lesz*rja a másikat.

Persze tisztelet a kivételnek, mert azért az is van.

2009. okt. 11. 23:56
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy sem szól neki senki, ha még is szól, akkor meg majd jól beugat neki, hogy mi köze hozzá és majd akkor hallgat. Úgy van vele, hogy úgy sem megy neki senki, ha nem tetszik húzzanak el. Mondjuk, ha az egész rakás ember megerősítené egymást, hogy menjen onnan, akkor elballagna, de addig, amíg te szólsz, ő visszaszól, hogy semmi közöd/nem is megy rád, a többi nem dohányos meg diszkréten bámulja az eget, meg arrébb megy, nehogy szóváltásba keveredjen, addig ő nyert.
2009. okt. 12. 00:23
 3/16 anonim ***** válasza:
80%
Előre bocsátom, hogy én nem dohányzom, soha nem is dohányoztam. Ám azt gondolom, az utca közterület, mindenki azonos jogokkal használhatja. Ma még nem köztörvényes bűncselekmény dohányozni, vagyis az utcán rá szabad gyújtani. Tudom, mások pedig levegőt akarnak venni. Nos, ha nem akarsz füstöt beszívni, menj arrébb. A dohányosokat már millió helyről kitiltották, valahol mégis csak rá kell gyújtaniuk, ha már az állam jó kis bevételhez jut a monopolium dohányforgalmazás jövedéki adójából. Szóval, ha már mi nem dohányzók már csaknem mindenhonnan kitúrtuk a dohányosokat, akkor legalább az utcán hagyjuk békén őket. És tényleg mi közünk is van hozzá? Aztán meg hol marad a tolerancia?
2009. okt. 12. 00:36
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Ez szerintem kultúráltság kérdése. Én speciel a buszmegállóban csak úgy gyújtok rá hogy másokat ne zavarjak, ha sokan vannak akkor meg egyébként sem szoktam.

Ha mégis valaki szól hogy zavarja akkor meg nem leüvölteni szoktam hanem elnézést kérek és meszebb megyek.

Nem kéne feltétlenül általánosítani.

2009. okt. 12. 00:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
De miért az menjen arrébb, aki nem dohányzik? Ha mondjuk elkezdenék folyamatosan fingani, akkor is azt mondanád, hogy jaj szegény, hát szabad téren vagy fingjál csak a buszmegállóban állók orra alá, majd én arrébb megyek? Büdös, büdös, csak a füst sokkal masszívabb és károsabb.
2009. okt. 12. 01:17
 6/16 anonim ***** válasza:
52%
Mondaná erre egy bagós hogy miért nem tolerálod te hogy ő cigizik. És hol nem áll senki egy tömött buszmegállóban? Amúgy énis utálom a cigifüstöt.
2009. okt. 12. 02:33
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

hihetetlen ez a sötétség, amit néhányan nyomnak "tolerancia" címen. ha egy alapvető minimális jogi ismerettel (vagy értelemmel, mert az is elég hozzá) rendelkeznének, rögtön feltűnne nekik az ellentmondás a saját mondanivalójukban.

elképesztőnek tartom, hogy van, akinek ezt magyarázni kell, de jó, hát megteszem, kezdem a legelejéről.

van ugye a jogrendszer, amiben élünk. ez mondja ki az ember törvényes jogait és kötelességeit. a szabályok törvényekbe vannak foglalva, amelyek hierarchikus rendszert alkotnak. ez azt jelenti, hogy a legfontosabb törvények az alkotmányban vannak benne, ezek a "FŐ" törvények, ezeket semmi sem írja felül, csak ha az erre illetékes szerv módosítja őket.

Az alkotmány kimondja az egészséges élethez való jogot. Ez azt jelenti, hogy más nem károsíthatja a te egészségedet. NINCS hozzá joga.

Természetesen az embereknek joga van káros szenvedélyeshez is, azonban ez a jog közel sem írja felül a te egészséghez való jogodat.

MAgyarul: dohányozhat, de az te egészségedet nem veszélyeztetheti. Még magyarabbul: nincs joga az orrod alatt rágyújtani. Ha nem veszi észre, akkor bocsánatot illik kérni és arréb húzni.

A tolerancia pedig itt kezdődik, három méter távolságból. Esetleg.

2009. okt. 12. 03:00
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én dohányzom,de sose fújnám a füstöt másra.Ha nyilvános helyen tartózkodom,még azt is megnézem merre száll a füst nehogy valakinek az arcába menjen.A minap meglátogatott egy barátnőm aki kismama.Itthon is csak kint gyújtok rá,és addig forogtam körbe-körbe,míg a füst el nem kerülte a barátnőmet.De dohányos léttemre én is utálom ,ha valaki rám fújja a füstöt.Így áttudom érezni mit élnek át azok akik nem cigiznek,és kénytelenek más füstjét szívni.Kívánom neked ne éld át többet,de ha mégis a saját magad egészsége érdekében tarts távolságot a bunkó cigistől.
2009. okt. 12. 08:25
 9/16 anonim ***** válasza:
előző előtti vagyok. azt elismerem, hogy vannak kulturált dohányosok. az én barátaim is többnyire azok. bár rá kellett őket nevelni. viszont azt gondolom, hogy ha a kulturált dohányosokat bántja az általánosítás, akkor elsősorban nekik kéne szólni a bunkó fajtának, hogy ne rontsák a levegőt. sajnos az általánosítás emberi jellemző. amúgy én is ki szoktam akadni, hogy ha egy buszmegállóban ülök, és mellettem (lehetőleg a kis tetős váróban) rágyújt. nincs elég dög bennem ahhoz hogy rágyújtsak, inkább először csak merően nézek, aztán látványosan felpattanok és arrék vonulok.
2009. okt. 12. 11:35
 10/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, jöhet még :) és külön köszönöm a dohányosoknak, akik ismerik a tolerancia jelentését és nem háborognak, hanem tisztességesek. tőlük elnézést kérek az általánosításért!
2009. okt. 12. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!