Miért csinálják ezt?
Mert abszolút nincs tekintettel másokra, egy önző dög. Tipikus: "maj' arrébb megy valaki, ha zavarja..." hozzáállás. Hiszen neki joga van dohányozni és vastagon lesz*rja a másikat.
Persze tisztelet a kivételnek, mert azért az is van.
Ez szerintem kultúráltság kérdése. Én speciel a buszmegállóban csak úgy gyújtok rá hogy másokat ne zavarjak, ha sokan vannak akkor meg egyébként sem szoktam.
Ha mégis valaki szól hogy zavarja akkor meg nem leüvölteni szoktam hanem elnézést kérek és meszebb megyek.
Nem kéne feltétlenül általánosítani.
hihetetlen ez a sötétség, amit néhányan nyomnak "tolerancia" címen. ha egy alapvető minimális jogi ismerettel (vagy értelemmel, mert az is elég hozzá) rendelkeznének, rögtön feltűnne nekik az ellentmondás a saját mondanivalójukban.
elképesztőnek tartom, hogy van, akinek ezt magyarázni kell, de jó, hát megteszem, kezdem a legelejéről.
van ugye a jogrendszer, amiben élünk. ez mondja ki az ember törvényes jogait és kötelességeit. a szabályok törvényekbe vannak foglalva, amelyek hierarchikus rendszert alkotnak. ez azt jelenti, hogy a legfontosabb törvények az alkotmányban vannak benne, ezek a "FŐ" törvények, ezeket semmi sem írja felül, csak ha az erre illetékes szerv módosítja őket.
Az alkotmány kimondja az egészséges élethez való jogot. Ez azt jelenti, hogy más nem károsíthatja a te egészségedet. NINCS hozzá joga.
Természetesen az embereknek joga van káros szenvedélyeshez is, azonban ez a jog közel sem írja felül a te egészséghez való jogodat.
MAgyarul: dohányozhat, de az te egészségedet nem veszélyeztetheti. Még magyarabbul: nincs joga az orrod alatt rágyújtani. Ha nem veszi észre, akkor bocsánatot illik kérni és arréb húzni.
A tolerancia pedig itt kezdődik, három méter távolságból. Esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!