Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Holnapután leteszem a cigit....

Holnapután leteszem a cigit. Mondanátok valami bátorítót, hogy kitartsak?

Figyelt kérdés
2013. máj. 30. 21:22
1 2 3 4
 21/37 Nacsidacsi válasza:
tovább fogsz élni :D
2013. jún. 2. 12:19
 22/37 anonim válasza:
Két éve szoktam le a cigiről, 25 évet dohányoztam, de én igénybe vettem nikotin tartalmú rágót is két hónapig. Sokkal jobban fogod magad érezni és bár hülyén hangzik,de így van, sokkal több időd lesz mindenre! A dohányzás, amellett hogy káros, rengeteg hasznos időt vesz el az életedből. Ha meg éppen nem dohányzol, akkor azon jár az agyad, hogy alkalmat, időt keress a dohányzásra. Minél előbb szoksz le, annál jobb. Hajrá, kitartás!
2013. jún. 2. 13:10
 23/37 A kérdező kommentje:

Köszi! Egész jól bírom.

"Kossuth Lajos az üzente...." ez nagyon jó!! :D :D :D

2013. jún. 2. 13:47
 24/37 anonim ***** válasza:

Szerbusz kedves sorstársam! :D

Hasonló a szituáció, én 25 éves vagyok.. 10 évig cigiztem.

Május 30 -án 23:00 -kor szívtam el az utolsó cigim, eldöntöttem 31-től leteszem a cigit.

Ez azóta is így van, nem mondom hogy könnyű, még ma lesz 72. órája hogy nem szívom, de annyit leszögezek eddigi tapasztalataimról:

1.nap: Kritikus volt, majd megőrültem 1 szál cigiért...

2.nap: Már viszonylag türhetőbb volt...

3.nap: tehát ma! Mostmár igazából csak a megszokás hiányzik a bagó nem...

Azt nem mondom hogy könnyen ment, azt sem hogy leszoktam, inkább csak befejeztem a dohányzást.

Tudom sokan írnák most hogy ez lessz-e fél év múlva/1 év múlva is.. Előre én sem tudom, de következő tények miatt álltam neki befejezni a cigizést:

- Utóbbi hétben 1re többször volt olyan hogy hol jobb oldalt a mellkasomba, hol pedig baloldalt éreztem 1 markoló érzést hogy kb alig kaptam levegőt, és sajnos ez karomba is átsugárzott, és bevallom őszintén itt megijjedtem, illetve a sok lerakódott kátránytól úgyéreztem mintha gombóc lenne a torkomba...

- Következő ok, az hogy marha drága.. Sajnos manapság 800-900ft 1 doboz cigi lassan, hát ebből inkább veszek 1 hamburgert és jól belakok :)

- Következő ok, előzőleg amit leírtam, abból kifolyólag már én sem vettem 1 ideje a cigit, inkább dohányt vettem meg hüvelyt és töltöttem. Ez viszont kib.szott erős, és már töltött cigiből voltam a napi 20 szál mennyiségen.. Amit rettentő soknak tartottam már, meg rettentő egészségrombolónak..

- Következő ok az pedig az hogy nagyon rossz volt tőle egésznap a közérzetem, és olyan kedvetlen voltam egésznap, meg belustultam, nem csináltam semmit... élni nem volt kedvem....

Illetve még számos dolgot tudnék írni, 15 éves korom óta dohányoztam, folyamatosan napi fél-1 dobozt szívtam, utóbbi 5 évbe 1 dobozt fixen,volt mikor többet..

- Mi változott mióta nem szívom kőkemény 3 napja?

Hihetetlen, de...

- Jobb a kedvem.

- Jobb a közérzetem.

- Már annyira nem érzem erőteljesnek a torkomra lerakódott gombóc érzést..

- Nem köhögök reggelente...

- Nem vagyok büdös, tök jó érezni magamon a parfümöt :)

- MEGSZÜNT a mellkasi fájdalmam..

- Még csak 72 órája lesz, de már most finomabbnak érzem az ételt, jobban érzem az illatokat.. stb..

Úgyhogy eddig ezzel úgy vagyok h 100% -ig megérte! :)

2013. jún. 2. 21:31
 25/37 anonim ***** válasza:

Ami viszont nehéz, hogy rendes életkultúrát kellett váltanom, pl van olyan haverom akivel kb napi szinten összejártunk beszélgetni, és az volt a trend hogy cigi,energia ital kombó.. elszívtunk 5-6 szál bagót közbe beszélgettünk jót és eltelt az idő.. tehát ezt marha nehéz átalakítani sajnos.. tehát a dohányosnak külön kultúrája van, ebből kifolyólag nemfogom elítélni a dohányosokat sem a jövőben, mert én is az voltam és tudom mi mit jelent, ám ha valaki azt fogja kérdezni az életben tőlem hogy rágyujtson-e.. Egyértelműen azt fogom mondani hogy NE..

Előző voltam.. :)

2013. jún. 2. 21:38
 26/37 anonim ***** válasza:

Én sacc 8500 órája nem dohányzok és már rég elfelejtettem.

2 hét és már sokkal könnyebb,3 hónap után feledve lesz ez a fránya öngyilkos szokás.

Kitartás!:)

Hidd el megéri és nem is olyan nehéz!!!

2013. jún. 2. 23:59
 27/37 Kanti Szilvia válasza:

Miért holnap után? Miért nem ma? Segít a hiányérzet enyhítésében, ha veszel bételdiót.Mégsem kell szívni, nem leszel büdös, persze ez csak egy ötlet, vehetsz tapaszt is, vagy rágót ami nikotinos.

[link]

Bizonyos tevékenységek végzésekor fog nagyon hiányozni, amikhez mindig cigit szívtál. Próbáld meg valamivel pótolni, de ne kaja legyen, mert elhízol. Az elhatározás a fontos, hogy miért akarod, és mik a hátrányai, ha folytatod, ezt tartsd szem előtt.

2013. jún. 3. 15:52
 28/37 Ottyker válasza:
Sok sikert kívánok hozzá! Én 4-ik éve hogy már nem dohányzok,nem volt nehéz ,a környezetem piszkált is rendesen hogy úgysem fog sikerülni,éppen ez adott erőt hogy leszokjak! Meg az hogy februárban letettem és augusztusban mentem az addigi cigi árából Tunéziába nyaralni! :)
2013. jún. 3. 16:39
 29/37 anonim ***** válasza:
Csak így tovább! Klassz vagy!
2013. jún. 3. 19:01
 30/37 A kérdező kommentje:

24-es, köszi!!!! Én is már jobban érzem az illatokat, egy napu tán jobban éreztem a virágét a vázában. tök érdekes.

Szilvia, a holnaputánt 30-án írtam, és 1-jén le is tettem. :)

többiek, köszi nektek is, kitartok, bár vannak nehéz pillanatok

2013. jún. 4. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!