Miért vesztettem el az eszméletemet? Mi volt az oka? 14 vagyok. Hogy tudnék leszokni?
Pár hete cigizek vagy 3 szállal szívtam el minden nap piros Marlboro bol.
Amikor letüdőztem csak fájt de semmi bajom nem volt. Most a suliban hagytam szal apám kapátjábol vettem ki egy halványkék! Sophiane-t és mikor 3-4 szippantás után (tüdőre) felnéztem teljesen elszállt az egyensúlyom, megfeszítettem a lábaimban az izmokat hogy ne essek el és billegve elindultam, de később totál káosz volt és elestem (reggel a szobámban eltaknyoltam, este felkeltem és fáj a fejem azóta is).
Amikor a halványkéket letüdőztem semmit nem éreztem nem fájt egyáltalán.
A másik meg csak egy szimpla kérdés: hogyan tudnék leszokni? még nem vagyok teljesen függő csak szeretem, néha néhaa elszívok egy sztállal. ha azt mondom magamnak hogy jó most 1 hétig nincs, akkor nincs egy hétig de utána megint meggyőzöm magam h miért is ne hiszen ha kell abba tudom hagyni... csak letteni végleg nemtom. szal mit javasoltok?
a vérnyomásodat kéne méregetni először is, tesómnak csak annyi volt a baja, de attól ájult már el. ha az normális, akkor orvos.
a másikhoz nem tudok hozzászólni, én már 10 éve nem tudom letenni, igaz, én nem is akarom. :)
az vényomás probléma lesz...néha nekemis van olyan h megszédülök pár slukk után...olyankor injkább elnyomom.
nekem alacsonyabb a vérnyomásom, amúgyis,
Ha másért nem, azért ne győzd meg magadat arról, hogy miért ne szívj el egyet, mert attól, hogy te, meg a hasonló korú kis barátaid nem látják, szánalmas látvány egy 14 éves kislány cigivel. Meg nevetséges is. Meg büdös vagy tőle, büdös a szád, a hajad, a ruhád, a kezed, egy idő után majd sárgulnak a fogaid, hamarabb ráncosodsz majd, és középkorú nő korodra olyan reszelős kiélt krvás hangod lesz. Az, hogy közben kirohad a tüdőd meg hasonló nyalánkságok az csak hab a tortán, de ez addig nem érdekel senkit, amíg nem húzogat oxigén palackot maga után, mert nem látszik.
Nekem elég volt nagyapám, aki szintén mindig úgy gondolta, hogy akkor hagyja abba, amikor akarja, és mikor már a palack az ágy mellett állt akkor is a sufniba szökdösött ki cigizni. A végén meg attól is fulladt, ha járkált egy kicsit. Cigit csak akkor "tudta" letenni, mikor már nem bírt elszökni érte a két háznyira lévő boltba, ha meg szereztek neki, már nem bírt kimenni és végig szívni anélkül, hogy rosszul legyen. Persze nem mindenki jár így, de jobb nem megkockáztatni.
Ha a vérnyomásával lenne probléma az már a dohányzás előtt is jelentkezett volna. Szimpla oxigénhiány volt, túl nagyot szívotál a cigibe és hasonlóan nagy CO és CO2 löketet kapott az agyad. Lenne hozzád pár kérdésem.
1. Minek cigizel ha nem vagy tisztában a dohányzás lehetséges következményeivel és mellékhatásaival?
2. Miért vallod magad függőnek? Lelkileg lehet, hogy hozzászoktál a rituáléhoz magához 1-2 hét alatt, csakhogy a nikotin a fizikai függőség kialakulása miatt veszélyes, az pedig ennyi idő alatt nem épül ki. Ha most megpróbálod még abba tudod hagyni, pár hónap múlva (ami eltelik észrevétlenül ezzel a " la tudnám tenni ha akarnám" felfogással) már nem biztos.
ööö köszönöm a válaszokat...
szerintem az utolsó válaszolónak volt igaza. mostmár megpróbálok nem rágyujtani, csak jó volt azt mondani hogy én cigizek másoknak
A vérnyomásommal nincs problémám, hanem tul nagyot szívtam bele.
Ja és a félreértést elkerülném :D fiu vagyk xDD
14 éves vagy. Pár hete szívsz. Naponta 3 piros marlbi. Könnyen leszoksz. Nem veszel többet és kész... csak így nem lehet rászokni. Nem is vagy függő (még), szóval menni fog! :D és ne hagyd magad befolyásolni, ha valakinek nem tetszik hogy leteszed, kpja be :)
a szédüléses dolog... egyszer velem is volt hasonló. De nem ájultam el, csak egy erősebb cigi után úgy éreztem mintha könnyebek lennének a lábaim (nem tudom mitől de állati jó volt :D) és mintha az egész testem könnyedebb lenne. Ez csak egyszer történt meg. Amúgy én nem dohányzom, csak nagyon ritkán.
normális vagy???????????? mi a p.csának dohányzol 14 évesen????????te még gyerek vagy szinte!a tüdődet úgy ki fogja készíteni ha rászoksz hogy ne is mondjam....
nem akarlak megijeszteni de a dohányzás baromság!rokonom (nagyon szerettem :'( ) 2 éve halálozott el agyrákban cigaretta miatt természetesen ő is 14 volt amikor kezdte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!