Az igaz, hogy ha valaki leszokik a dohányzásról akkor a nikotin 99 százaléka 3 hét elteltével távozik a szervezetből?
A nikotin felezési ideje az emberi szervezetben kb. 2 óra. Tegyük fel, hogy bazierős dohányos vagyok, és felhalmoztam a szervezetemben 60 mg nikotint (ez a halálos dózis, ennél többet nem nagyon fogok tudni), majd hirtelen abbahagyom a dohányzást. A nikotin azonnal elkezd kiürülni a szervezetemből.
2 óra múlva: 30 mg
4 óra múlva: 15 mg
8 óra múlva: 3,75 mg (ha elalvás előtt hagytam abba, akkor regglere ennyi marad)
16 óra múlva: 0,23 mg
24 óra múlva: 0,21 mg
36 óra múlva: 0,0002 mg
48 óra múlva: 0,000004 mg
Két nap alatt tehát gyakorlatilag teljesen kiürül a nikotin a szervezetből. Ne keverjük össze az elvonási tünetekkel.
Ez jó hír. :)
Amúgy itt olvastam ezt:
"Bár a dohány az a kábítószer, melyre a leggyorsabban lehet rászokni, sohasem lehet komolyan rászokni. Mivel gyorsan működő kábítószer, csupán három hétre van szükség ahhoz, hogy a nikotin 99 százaléka távozzon szervezetünkből, és a megvonási tünetek olyan enyhék, hogy a dohányosok többsége úgy éli le az életét, hogy észre sem veszi, hogy szenvedne tőle."
Allen Carr : Leszokni a dohányzásról? Így könnyű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!