Hogyan vegyem rá apumat, hogy engedje a vízipipázást?
Sehogyan se tudom meggyőzni. 2 ok miatt van ez, nem tartja egészségesnek és szerinte ezzel kezdem, majd jön a cigi, a füves cigi s így tovább. Elmondtam neki, hogy havonta egyszer, kétszer szívnék, de teljesen elutasította, ha csak szóba hozom feszült lesz a hangulat. Megértem, hogy aggódik, de szerintem elég érett vagyok ehhez, fizikai függőséget nem okozna nálam, mivel ügyelnék rá. Már vagy 7-szer voltam pipázni és nem kívántam jobban (a cigit szagát is utálom). Nem azért megyek, hogy csak szívjam, hanem mert barátokkal beszélgetés közben egy kellemes tevékenység, s csak úgy a parkba nem igazán jönnek, mondván, hogy unalmas. Anyumnak is elmondtam ezt, de ő beleegyezett, azzal a feltétellel, hogy mértékletesen csinálom, de apum sehogy se akarja, pedig én tudom magamról, hogy nem lenne semmi veszélyesebb belőle. (apum egy ideig tinédzserekkel foglalkozott, többen is drogoztak közülük és mindegyikük a cigivel kezdte, talán ettől tart)
16/F
A pipázás egyébként is drága dolog,meg elég macerás is, de egészségesebb mint a cigi! Talán ezzel kéne apudra hatni, hogy cigizni nem szeretnél és nem szereted a szagát, de havonta egy kétszer pipáznál... Szerintem ha ezt elmondod neki is akkor meg kellene, hogy békéljen vele.
Nekem is tiltották a szüleim, meg az árát is sokallták, de mivel nem ők vették hanem én akkor nem volt sok beleszólásuk. Viszont ha pipázok a szobában néha megszólnak érte, mert nekik ez büdös és a szenek izzítása konyhában történik ami hát nem túl illatos.
18/F
Szia!!! Ez helyén van, hogy aggódnak érted. 14 éves vagyok, én most rendeltem előző héten vizi pipát. Nos, nekem a szüleim megengedik, de csak ha Shiazo Kővel szívom. Ez a Shiazo kő olyan mint a dohány, csak nincs benne kátrány, se nikotin. Ugyan olyan átjáró íze van, mint a dohánynak és hatalmas felhőket tudsz fújni vele. Link a Shiazo Kőröl:
Hát megértelek, mivel az apád tinédzserekkel való foglalkozása hatalmas előítéletet kelthetett benne.
Ebben tökéletesen igazad van, hogy ez nem csupán egy dohányzási forma, hanem egy szertartás-jellegű kikapcsolódás.
Mikor elkezdtem olvasni a kérdésed az a gondolatom támadt, hogy 'Jajj, ne, már megint?!'. Ha 20-30-szor nem láttam ezt a gondot, hogy 'vízipipa-cigi-füves cigi-kemény drogok-halál', akkor egyszer sem. Erre az a legjobb ellenérv, hogyha akarjuk, tényleg megtömhetjük a pipát 'fűvel', de akkor minden cukrászdát be kéne záratni, mivel marihuánát sütikbe is szoktak tenni.
A másik gondja a függőség? Hát vízipipa függőségről nem hallottam még, mivel elég drága mulatság. Különben is, aki szereti a vízipipát, mint kikapcsolódást, annak annyi esze is van, hogy ne szokjon rá a károsabb dohányzási módokra.
Sok sikert a meggyőzéshez, ne add fel!
U.I. Egyébként hozd fel nála a shiazo-t. Teljesen ártalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!