Napi hány szál cigi az, ami jelentosen öregiti a bőrt egy idő után?
Amit 6-os ír az biológiai csoda, vagy tényleg jó gének.
Végül is valaki úgy él le egy életet, hogy végig dohányozza azt és semmi baja, más rákot vagy érszűköletet kap tőle aminek láb amputálás a vége. 🙁
Van aki csak ragyás és ráncos lesz szolitól, más pedig bőrrákos
Még ha anyukád fiatalabbnak is néz ki cigi ellenére, a tüdeje és belső szervei nem biztos.
Én mióta eszemet tudom, szinte csak rossz példát láttam dohányosok körében.
Az én anyukám is több mint harminc éve dohányzik, de sajnos rajta látszik. Már 30-as éveiben kezdett látszani rajta.
Egy időben piros Marlboro-t, mostanság Davidoff-ot szív.
Panaszkodott mennyire megviseli öregedés, nehezen fogadja el.
Sajnos már sose tudom meg hogy nézne ki, hogyan öregedett volna meg ha sose gyújt rá vagy időben leszokik....Én gyanítom a cigi is hozzájárult (évekig mondogattam szokjon le). 2-3 szálat legalább, de ha ideges akár egy dobozzal is elszív.
Én sose dohányoztam, pont azért mert a családomban szinte mindenki vagy dohányzott vagy még mindig.
Én most vagyok a harmincas éveimben.... De csodálkozásomra senki nem néz annyinak, mind meglepődnek, azt hiszik huszon éves vagyok.
Ismerek olyan nőt, aki két évvel idősebb nálam, de megdöbbentem mikor láttam közösségi oldalon születési évét. Legalább negyvennek gondoltam volna, elég ráncos.
Egyszer kezdtem bagós pasival, de soha többé. Azon kívül, hogy mindene bagó szagú volt (a ruháim is ha mellettem rágyújtott), ingerlékenyebb volt ha épp nem tudott valamiért rágyújtani amikor akart.
A tíz évvel ezelőtti képeivel összehasonlítva mintha 15-20 évet öregedett volna. (35 volt akkoriban).
Egy másik pasim akkor volt 40 körüli, néha régen bulikban gyújtott rá de már akkor se, őt 30 körülinek tippelik.
Egy haverjával egy áruházban összefutottunk, hasonló korú mint ő de legalább 50-nek gondoltam, hosszú évek óta erős dohányos és iszik.
Ismerek melóhelyen fiatal huszon éves lányokat, folyton bagóval a szájukban látom őket. Most még szép a bőrük, elfedik alapozóval, de én legtöbb 30-as 40-es nőn rögtön látom bagózik-e, szóval náluk se lehet tudni előre meglátszik-e későn és mikor.
De olyan nem viccelek 22 (!!) lányt is ismertem előző munkahelyről, akinek a szeme már táskás, karikás és ráncos volt, folyton kint láttam cigizgetni.
Mondjuk ő szolizott is, de szerintem a cigi is rásegített.
Összességében, eltekintve talán egy kevés kivételtől amit 6-os említett, én csak negatív példákat láttam dohányosokra.
Fakóvá, szürkévé, foltossá, ráncossá vált a bőr. A nikotin összehúzza az ereket, a vérerek nem jutnak elég oxigénhez, és a nikotin le is rakódik érfalra.
Plasztikai sebészek nem véletlen kötik pácienseik lelkére, beavatkozás előtt mennyivel tegyék le cigit és beavatkozás után mennyi ideig nem szabad visszaszokniuk. Rákeresve rémisztő képeket találni azokról, akik nem követték utasítást....
Sokkal jobban megnehezíti a seb gyógyulást.
Úgyhogy sem egészségileg, sem esztétikailag semmilyen pozitív hatást nem látok benne.
Ja de, dohánygyárak zsebét tömi.
Meg milyen menő macsó, gengszter ill. emancipált nő látszatát kelted vele....(Lsd. filmek).
Minden ismerősöm aki leszokott, már bánja valaha egy szálat is elszívott.
Neked is azt javaslom kérdező, szokj le, hiúsági okokból akár, és mert sok pénzt megspórolsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!