Történt valami a dohányosok körében? Hirtelen mindenki körülöttem leszokik/ott a cigiről.
Nem értem.
Eddig az összes osztálytársam aki dohányzott, rohant le szünetben rágyújtani.
Már alig várták a kicsöngetést, hogy pattanhassanak fel cigizni lemenni.
Most meg az elmúlt 1-2 hétben azt hallom, hogy hívja az egyik a másikat le, és nem akar lemenni.
Megkérdem: "Ja, már leszoktam!"
Pedig annyira élvezettel beszéltek eddig a cigiről. Hogy "kaja után elszívsz egy szálat, és ahhh!"
Vagy ha felidegesítette egy tanár az egyiket, lement cigizni, és így jött vissza "Jajjj, ez knrva jól esett most!"
És nem csak az osztályomban látom ezt, de más ismerőseimnél is. Kint dumálunk, és nem gyújt rá, megkérdem "elfogyott a cigid?" "ja, neeem, leszokok, elég volt!"
De eddig végig dohányozták a középiskolát, vagy akit ismerek 2 óránként elszívott egy szálat az útóbbi 2-3 évben, most meg hírtelen leszokik mindenki...
Olyan fura ez nekem!
Történt valami, hogy ez van? Jövőhéttől 2000ft lesz egy doboz vagy mi?
Ha nem is 2000, de elég jó tempóban emelik az árát, elvileg idén már 1000 Ft fölött lesz egy doboz.
Én is letettem. Havi 30-40 ezret ha megfeszülök se tudok kifizetni, és ha már úgyis le kell tennem, akkor miért ne most.
Hogy emelték?
Én nem dohányzom, szóval nem vagyok vele tisztában, annyit tudok, hogy az osztálytársaim amit szívnak/tak az most 770ft.
Hat a mai ipari helyzetet nezve, igen a penz az nagy hajto ero lehet. Meg a birka mentalitas (jaj, o leszokott, hat akkor nekem is menni fog, aztan most versenyeznek..)
Ugyanez a mentalitas miatt kezdtek el sokan dohanyozni, mert 'meno' volt.
Ha a penz miatt szokik le valaki azt megertem, de ha mas okbol, akkor egyszeruen behodolt az anti-dohany propagandanak.
A dohany maga sosem olt meg senkit es senkinek a halalat sem okozta...a kemiai adalekok igen..de a kettot nem kulonitik el. En 4 eve dohanyzom 100%-os dohanyt pontosan ezert..
Aki azt írta, hogy ha nem a pénz miatt, akkor a divat miatt szoknak le sokan, akkor tévedett.
Én is leszoktam, az én okom elsősorban a sport volt. Teljesen elvesztettem az állóképességem, nem tudtam lihegés nélkül felmenni a 3. emeletre se... És meguntam :D
5. valaszadonak:
Ha konvencionalis cigarettat szivtal, akkor persze, hogy. Csak nem a dohany miatt, ne felejtsd, hanem a hozzaadott kemiai anyagok miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!