Te dohányzol? Igen/Nem, indoklást is írhatsz ;)
nem
Büdös
Undorító
Egészségtelen
Nincs semmi okom idegeskedni, illetve a konditeremben levezetem a naponta felgyülemlett feszültséget.
Végül pedig úgy gondolom ,hogy csak a buta ember fizet azért ,hogy büdös legyen, ronda a bőre, és a tüdeje pedig fekete..
Igen.
Miért? Nem tudom, rászoktam. 15 évesen korom óta, mikor elkezdtünk a haverokkal összejárni nyári estéken a városba. Hónapokig csak ilyenkor szívtam, nagy volt a pofám, hogy én úgysem fogok rászokni, hagyjon mindenki a hülyeségével, bármikor kibírom nélküle. Aha. Csak aztán elkezdtünk suli után is, órák után összegyűltünk, együtt indultunk a város felé, útközben mindenkinek elszívódott valahogy 2-3 szál. Aztán lyukasórákban is elkezdtünk kijárogatni. Azt vettem észre, hogy már itthon is kávé mellé, tanuláskor, mikor szünetet tartottam. Akkor sem hittem el, hogy rá vagyok szokva. Következő nyáron elutaztunk nyaralni a családdal egy hétre, ahol nem tudtam egy percet sem egyedül tölteni, így értelemszerűen rágyújtani sem. 3-4 nap után olyan szinten lettem ingerült, hogy hozzám szólni nem lehetett még kedvesen sem. Akkor szembesültem vele, hogy gáz van basszus, rá szoktam. Én! Én, aki "áá, sosem fogok". Szép...
Emellett persze nem tartom jó dolognak, sőt. Büdös, káros, drága, és hiába mondja valaki, hogy megnyugtat, mert nem. Összekapcsolod magadban a cigit a nyugalommal, az agyad elhiszi, ezért nyugodsz meg. Placebo. Igazából semmi köze a cigihez. Szeretnék majd idővel leszokni, az egyik ismerősöm talált egy jó módszert, pár barátom is kipróbálta már, nekik sikerült, de most nem fér bele az életembe, nagy a pörgés, a feszültség, nem kell nekem még ez is. Viszont szeptembertől úgy néz ki, helyrejön minden, és akkor belevágok.
Nem vagyok büszke magamra, nem kell lepontozni, én is tisztában vagyok mindennel, nem vagyok ettől rossz ember, és úgy érzem, a válaszom sem kevésbé hasznos, hiszen dohányosoknak is szólt a kérdés. Csak leírtam a "történetem".
19l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!