Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mennyire káros a pipa? Ha...

MBS kérdése:

Mennyire káros a pipa? Ha mondjuk fél évig szívja az ember lesz valami kockázata megbetegedésre? Netán rákra? Persze nem túlzásba víve.

Figyelt kérdés

2013. ápr. 5. 09:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Oyan pipát még nem találtak fel, amit fél évig lehet szívni. De hogy a kérdésedre válaszoljak, a pipa egyetlen előnye a cigarettával szemben, hogy a papír kátránytartalma nem adódik hozzá ahhoz a (egyesek szerint)többszáz káros alkaloidához, ami a dohány égésekor felszabadul.
2013. ápr. 5. 17:42
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Na figyelj ide nekem van saját véleményem arról h valami káros vagy nem káros. A véleményem az h minden káros amit túlzásba viszel. Beszélhetünk itt dohányzás,étkezés, alkohol, de még akár a sportolás is mert ha túl erőlteted magad már az se egészséges. Egészség titka a mértékletesség. Napi szintű pipázás biztos rontana az egészségeden, de ez attól is függ h milyen az életed mert ha van egy kis sport+egészséges étkezés akkor erősebb a szervezeted és kevesebb esélyed lesz arra h bajod lesz tőle. Két hetente 1-2 (max 3) pipázás nem nagy terhelés a szervezetnek ami véleményem szerint nem fog semmi komolyabb problémát okozni. Én jelenleg szivarozok és betartom ezt az elvet bár én havi 2-3 szál szivart szívok el és még nem volt semmi problémám eddig. :) Tény h káros a dohányzás, de ha hagysz időt a szervezetnek begyógyítani azt a kis "sebet" amit egy pipázás okoz és nem napi szinten tolod illetve oda figyelsz h más szempontból egészségesen élj akkor nincs probléma. Tehát légy mértékletes mindennel és 120 évesen is a teraszon fogsz pipázgatni. :) Jó amúgy h még vannak olyanok akik a dohányzásra tudnak kultúra ként is tekinteni.
2013. ápr. 21. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!