Már leszokott emberek: néhány tippet kaphatok Tőletek?
Valamivel több, mint 3 évig cigiztem (napi fél -ritkán 1- doboz körül, eleinte barnaszofi, később kékbond), aztán elhatároztam (vagyis inkább külső tényezők hatására), hogy leszokok. Volt egy doboz cigim, azt beosztottam úgy, hogy esténként szívtam el 1-2 szálat, aztán miután elfogyott, már nem is hiányzott annyira.
A kulcs igazából az, hogy kösd le magad, hisz lehet szenvedsz, hogy rágyújtanál, de ha rendesen elfoglalod magad, 10-15 perc után úgyis másra terelődik a figyelmed. Ami még baj szokott lenni, ha a testi függőség mellé megszokás is párosul, ilyen pl. a cigi-kávé kombó, vagy nekem pl. az hiányzott nagyon, hogy minden este kimentem a lépcsőházba zenét hallgatva elszívni 1-2 cigit, átgondolva a nap dolgait. Azzal, hogy nap közbe nem cigiztem szinte egyáltalán nem is volt gondom, max egy kiadós kaja után. Rengeteget segített még a sok elismerés is, amit a leszokásért kaptam.
Az sem mindegy, hogy azóta lényegesen több marad a zsebemben (pedig akkor még bőven felébe volt a cigi, mint ma), amit másra költhetek (vagy félrerakhatsz, én nemszoktam). Már 2 éve nem költöttem cigire, ami azért még az én adagommal számolva is jelentős pénzmennyiség. Persze ritkán előfordul, hogy ha egy este elmegyek haverokkal buliba vagy iszogatni, akkor kérek 1-1 szálat, hogy jobban csússzon az alkohol, de ennyit soxor még a nemdohányzók is megengednek maguknak, szerencsére sose éreztem azt, hogy újra úgy kívánnám, mint régen.
Azt azért leszögezném, hogy én lényegesen kevesebb ideig és kevesebb mennyiséget szívtam, mint te, nem is éreztem soha életbevágóan fontosnak, hogy rágyújtsak, ha muszáj volt, mindig simán kibírtam, hogy akár majd 1 napig is mellőzem, csak élvezet miatt cigiztem, mert jólesett, sőt reggel szinte sose gyújtottam rá. Neked ennyi idő után minden bizonnyal hatványozottabban jelentkeznek az elvonási tünetek, minden esetre sok sikert kívánok a dologhoz, és rengeteg kitartást. Számos előnye van, ha nem dohányzol, de télleg :)
Én több mint három évig cigiztem napi rendszerességgel. A végén, már saját bevallásom szerint is sokat szívtam (akkor szakítottunk a barátnőmmel).
Nekem két dolog segített:
1. Egy fogadás a barátokkal, akik nem cigiztek és már nagyon aggódtak miattam.
2. Fülakupunktúrás kezelés, kifejezetten olyan, ami a szenvedélybetegségekre irányul. (az első kezelést tőlük kaptam ajándékba)
Azóta sem tudtam még eléggé megköszönni. Manapság már nagyon zavar a dohányfüst, örültem is az új törvénynek! :)
Ha tudok még segíteni, akkor csak írj bátran privátba! (Talán így tudok törleszteni a barátaimnak!)
Nekem is ez a könyv segített, érdekes. Amikor nagyon evett a fene, azt mondtam magamban: nem kell, nem kell, nem kell, nem kell, nem kell, mert büdös, nem kell, mert egészségtelen, nem kell, mert drága, és különben is, most nyomtam el.
És nem kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!