Előbbi kérdés, mi a véleményetek?
3 éve dohányzom,napi minimum 1 dobozzal általában elszívtam,volt időszak,hogy fél,volt hogy 1.5 is megesett.Utóbbi fél évbe reggelente (taknyot)köhögök ,és a nap közben is ,de nincs cigis köhögésem.azóta 2hete nem szívtam,de tudni szeretném h miért? amikor más,ismerősök tízen x éve cigiznek,és semmi bajuk,pedig erőset szívnak? sok fajtát próbáltam mindnél ez volt..?tippek?,azért nem gyújtottam rá 2hete,mert megfáztam és annyira köhögtem h nem bírtam cigizni,de azóta sem múlt el,2szer voltam dokinál,antibiotikum,acc,"szinekód "gyógyszer...majd újra antibiotikum,köhögéscsillapító(semmit sem hat mintha muszáj lenne köhögnöm :S) más bajom nincs,csak légcsőhurut,de el kellett volna múlnia a 2 hét alatt:S még mindíg köpködöm a váladékot és néha szakad fel,akkor ez már a cigi miatt van?hogy tisztul a tüdőm??v komolyabb baj?
22/f
10#
Csak a magyar egészségügy nem tudja, hogy a röntgenezés már régen ellenjavalt TBC (és tüdőrák) vizsgálatra, ugyanis lévén ionizáló sugárzás, maga is erősen rákkeltő lehet (különösen a 40 - 50 éves hazai gépek dózisait tekintve). TBC-kimutatásra van ártalmatlanabb megoldás, pl. köpetvizsgálat. (Tüdőrák detektálására meg eleve alkalmatlan a Röntgen: mire látható a daganat, már gyakorlatilag gyógyíthatatlan a beteg.)
azért nem mindenhol vannak 50 éves gépek.. a jobb helyeken már fél vagy direkt digitális rendszert alkalmaznak és jóval kevesebb a sugárdózis mint akkor volt(a népesség évi sugárdózisa ami diagnosztikus kb 0.4 mSv, a háttér sugárzás meg 2 mSv).
és évente 1 mellkasröntgenbe még senki nem halt bele, de tüdőrákba már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!