3 éve dohányzom,napi minimum 1 dobozzal általában elszívtam,volt időszak,hogy fél,volt hogy 1.5 is megesett.Utóbbi fél évbe reggelente (taknyot)köhögök ,és a nap közben is ,de nincs cigis köhögésem.azóta 2hete nem szívtam,de tudni szeretném h miért? amikor más,ismerősök tízen x éve cigiznek,és semmi bajuk,pedig erőset szívnak? sok fajtát próbáltam mindnél ez volt..?tippek?,azért nem gyújtottam rá 2hete,mert megfáztam és annyira köhögtem h nem bírtam cigizni,de azóta sem múlt el,2szer voltam dokinál,antibiotikum,acc,"szinekód "gyógyszer...majd újra antibiotikum,köhögéscsillapító(semmit sem hat mintha muszáj lenne köhögnöm :S) más bajom nincs,csak légcsőhurut,de el kellett volna múlnia a 2 hét alatt:S még mindíg köpködöm a váladékot és néha szakad fel,akkor ez már a cigi miatt van?hogy tisztul a tüdőm??v komolyabb baj?
egy mellkas röntgen nem ártana. az kimutatja ha van ott valami.
2013. febr. 6. 22:25
2/12 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy újra feltettem a kérdést,de tovább írtam és gondoltam hogy lehet e összefüggés ?. első válaszoló nem hülyeség!
2013. febr. 6. 22:26
3/12 A kérdező kommentje:
de a nikotint is kimutatja,vagy hogy milyen állapotban van tüdőm?(bár utóbbi időben max fél doboz ment el,vagy annyi sem)
2013. febr. 6. 22:27
4/12 anonim válasza:
A nikotint nem mutatja ki. Azt tudja kimutatni, hogy van-e tüdőgyulladásod esetleg fokozott hörgőrajzolatot, ami a hörghurutra utal. Tüdő tályog azért nem lehet még, meg akkor lázas is lennél.
2013. febr. 6. 22:54
5/12 A kérdező kommentje:
és tüdőrák kockázata?
2013. febr. 6. 23:12
6/12 anonim válasza:
Ez jó kérdés, benne van a pakliban, de később, nem most.
2013. febr. 6. 23:15
7/12 anonim válasza:
És amúgy tervezed, hogy leteszed a cigit ?
2013. febr. 6. 23:19
8/12 anonim válasza:
a füst lerakódik a tüdődben és ahogy tisztítja magát a szervezeted, úgy köhögsz... minden dohányos köhög, ki többet ki kevesebbet, attól függ kinek milyen a tüdejének a teherbírása... nekem volt olyan téli megfázásom, ami hörghuruttal végződött és majdnem 2 hónapot voltam kórházban... a durva az volt, hogy kórházban is lejártam bagózni, és mérges voltam a dokikra, hogy ahelyett, hogy meggyógyítanának a bagóra fogják... még 3 évig szívtam mire megjött az eszem...
2013. febr. 7. 01:40
9/12 A kérdező kommentje:
most már nem akarok többet rágyujtani...viszont a tüdőrák kockázatát hogy lehetne kizárni,milyen vizsgálattal? h még időben tisztán lássak?
2013. febr. 7. 07:25
10/12 anonim válasza:
az ezzel foglalkozó helyek azt írjjâk, hogy ha ma leszoksz, akkor átlagosan, 25 év múlva lesz ugyanannyi eséjed a tüdõrákra mint egy nemdohânyzónak. A tüdõrákot tüdõszûrésen szûrik, minden más tüdõnyavajával együtt, de akár dohányzol akár nem, érdemes elmenni évente. amúgy asszem 30 alatt valami 2000 huf kivéve beutalóval, azt meg ad a házidokid...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!