Valyon ez mitől lehet?
kb 3 éve dohányzom,napi minimum 1 dobozzal általában elszívtam,volt időszak,hogy fél,volt hogy 1.5 is megesett.Utóbbi fél évbe reggelente (taknyot)köhögök ,és a nap közben is ,de nincs cigis köhögésem.azóta 2hete nem szívtam,de tudni szeretném h miért? amikor más,ismerősök tízen x éve cigiznek,és semmi bajuk,pedig erőset szívnak? sok fajtát próbáltam mindnél ez volt..?tippek?
22/f
VaJon...
amúgy ez normális és a dohányzás velejárója...
Mindenki másképp reagál, nem másokhoz kell hasonlítani magunkat. Valószínűleg a hörgőidben termelődik ez a váladék. Azért 3 év alatt jó belehúztál, hogy 1-1,5 dobozzal is elszívsz egy nap. A nikotin összehúzza a hörgőket, viszont a cigiből bejutott égéstermékek, kátrány és a koromszemcsék lerakódnak a hörgők és a léghólyagok falára és így állandó irritáló hatással bír ott, ezért termelődik váladék. A koromszemcséktől is próbál megszabadulni a szervezet ezért odaküld egy csomó falósejtek, hogy ezek kebelezzék be a szennyeződést, viszont ezzel meg besűrűsödik ez a váladék. Addig jön fel a cucc, amíg van mit eltávolítani. Írtad, hogy két hete nem dohányzol. Most legalább a légutakban lévő csillószőrös hengerhámon magához térnek a csillók, amiknek a mozgása során egyre több váladék szintén kifelé tart. Erre a váladék képződésre valószínűleg hajlamod van.
Azoknál is gyakrabban van ilyen, akiknek kis korukban gyakrabban volt hörghurutja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!