Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Valyon ez mitől lehet?

Valyon ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

kb 3 éve dohányzom,napi minimum 1 dobozzal általában elszívtam,volt időszak,hogy fél,volt hogy 1.5 is megesett.Utóbbi fél évbe reggelente (taknyot)köhögök ,és a nap közben is ,de nincs cigis köhögésem.azóta 2hete nem szívtam,de tudni szeretném h miért? amikor más,ismerősök tízen x éve cigiznek,és semmi bajuk,pedig erőset szívnak? sok fajtát próbáltam mindnél ez volt..?tippek?

22/f

2013. febr. 6. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
lehet csak megfáztál, de ha nem mész orvoshoz nem tudhatod mitől van
2013. febr. 6. 20:55
 2/8 A kérdező kommentje:
nem,kutya bajom ,és nem olyan a tünet..meg hónapok óta tart...
2013. febr. 6. 21:00
 3/8 anonim ***** válasza:

VaJon...

amúgy ez normális és a dohányzás velejárója...

2013. febr. 6. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Mindenki másképp reagál, nem másokhoz kell hasonlítani magunkat. Valószínűleg a hörgőidben termelődik ez a váladék. Azért 3 év alatt jó belehúztál, hogy 1-1,5 dobozzal is elszívsz egy nap. A nikotin összehúzza a hörgőket, viszont a cigiből bejutott égéstermékek, kátrány és a koromszemcsék lerakódnak a hörgők és a léghólyagok falára és így állandó irritáló hatással bír ott, ezért termelődik váladék. A koromszemcséktől is próbál megszabadulni a szervezet ezért odaküld egy csomó falósejtek, hogy ezek kebelezzék be a szennyeződést, viszont ezzel meg besűrűsödik ez a váladék. Addig jön fel a cucc, amíg van mit eltávolítani. Írtad, hogy két hete nem dohányzol. Most legalább a légutakban lévő csillószőrös hengerhámon magához térnek a csillók, amiknek a mozgása során egyre több váladék szintén kifelé tart. Erre a váladék képződésre valószínűleg hajlamod van.

Azoknál is gyakrabban van ilyen, akiknek kis korukban gyakrabban volt hörghurutja.

2013. febr. 6. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Még 4-es vagyok: a neves idő mindig ront a váladékkal teli tüdőn ! Ilyenkor azért, ha reggel munkába megy az ember, nem győzi kerülgetni az utcán a krónikus bagós hörghurutosok reggeli tüdő toalettjének a csuláit, némelyiknek zöld szeme is van. Na az már jó gennyes és gusztustalan.
2013. febr. 6. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:
* nedves idő
2013. febr. 6. 21:33
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,azért nem gyújtottam rá 2hete,mert megfáztam és annyira köhögtem h nem bírtam cigizni,de azóta sem múlt el,2szer voltam dokinál,antibiotikum,acc,"szinekód "gyógyszer...majd újra antibiotikum,köhögéscsillapító(semmit sem hat mintha muszáj lenne köhögnöm :S) más bajom nincs,csak légcsőhurut,de el kellett volna múlnia a 2 hét alatt:S még mindíg köpködöm a váladékot és néha szakad fel,akkor ez már a cigi miatt van?hogy tisztul a tüdőm??v komoylabb baj?
2013. febr. 6. 21:43
 8/8 anonim ***** válasza:
menj orvoshoz mit nem fogsz ezen fel?!
2013. febr. 6. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!