Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A 13 éves öcsém cigizik, mit...

A 13 éves öcsém cigizik, mit csináljak?

Figyelt kérdés

szóval, öcsém 13 éves, és egy nagy gyökér, életre nem alkalmas kis hülyegyerek

egy nyugis helyen lakunk, eddig ide járt suliba, de mivel szerencsétlent szekálták az osztálytársai hogy milyen nyomi átjött suliba a fővárosba, ahol ugye sokkal romlottabb a közösség...

tegnap kaptam egy fülest osztálytársamról hogy "most legyek smucig? tudtad hogy tesód cigizik?"

én meg nem hittem el neki, mert amilyen kis szerencsétlen nyomorék mint mondtam, ki nem nézni belőle

erre ma tök véletlenül rajta kaptam, mert fél utcával ment előttem (bár ő nem tudja hogy láttam)

és szerintem egy 13 évesnek még nagyon nem kéne felnőtteset játszania...főleg nem az én öcsémnek

és nem tudom mit csináljak

anyámnak nem akarom beköpni mert az mekkora szemétség lenne már, de én meg mondhatok neki bármit, úgyse hatna rá

MIT CSINÁLJAK?

16/L

2013. jan. 18. 15:55
 1/7 anonim válasza:
100%
Először is normalizáld vele a kapcsolatodat.Ha aggódsz érte szereted,ergo nem kell még neked is piszkáljad,van elég baja.Beszélgess vele sokat,vidd el moziba stb. Mindenképp mond el neki,hogy láttad,és hogy sürgősen szokjon le róla.Ha nem hagyja abba szólj anyádnak.Ez nem spicli.
2013. jan. 18. 16:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Pedig szolj a szuleiteknek, szerintem az a kissebb baj ha felnyomod mint az ha tonkrevagja a fejlodesben levo szervezetet. Max kitalaltok valamit, pl hogy anyud ismerose latta vagy ha maganal tartja a cigit meg egyszerubb, csak ki kell pakolni a zsebet.
2013. jan. 18. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Amilyen taplóparaszt stílusban írsz róla, előbb önmagadon kéne változtatnod utána az öcséden.
2013. jan. 18. 16:31
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Először is meg kéne értetni vele egy-két dolgot:

-marhára nem menő már dohányozni felnőtteknek sem, sőt, égő

- hülyének lenni sem menő - amit ő csinál, az viszont hülyeség.

- költséges, büdös, és egészségkárosító.

Megmutatnék neki néhány filmet a dohányzás okozta károkról. Tüdő, légcső, és egyéb szájüregi daganatok, dohányzás miatt, nem szép látvány, és nem kellemes dolog.

Ha ez nem fog rajta, mondd meg neki, hogy befújod a szülőknél. Azzal rosszabbul jár. Komolyan, legyen már esze. Felnőttként majd megnézheti, hogy az iskolában most menő srácok mire viszik. Azok általában suttyók maradnak. A kis nyomikból lesznek a valakik. Ha nem cseszik el.

2013. jan. 18. 16:44
 5/7 anonim válasza:
42%
Beszélj a szüleiddel. Az utálkozókkal meg ne törődj, biztos láncdohányos az összes, akinek nincs más dolguk, mint a gyakorin szidni a népet.
2013. jan. 18. 19:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne áruld be azonnal. Beszéld meg vele a dolgot, és utána figyeld, hogy mit tesz. Ha látsz bármi arra utaló jelet, hogy még cigizik áruld be.
2013. jan. 18. 21:27
 7/7 anonim válasza:
a smucig szó azt jelenti önző,kapzsi,valószínűleg azt akartad írni,hogy spicli,az a besúgó:D
2013. jan. 20. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!