Mi van a cigiben amitől gátol a fejlődésben?
Figyelt kérdés
ez csak szerintem hülyeség?.. egy csomó ismerősöm van lányok/fiúk akik nagyon fiatalon elkezdtek dohányozni mégis magasak, van mellük nem álltak meg a fejlődésben.2012. dec. 15. 09:44
1/8 anonim válasza:
Nem áll meg senki a fejlődésben, csak elzárja az ereket és lassabban áramlik tőle a vér.
Lassítja valamennyire, de ez nem jelentős.
2/8 A kérdező kommentje:
tehát akkor az lehetetlek, h valaki teljesen megálljon a fejlődésben?
2012. dec. 15. 09:48
3/8 anonim válasza:
igen, az lehetetlen... bár te azért inkább ne kezdd el, mert az agyad így is fejletlen.
4/8 anonim válasza:
Mivel rontja a tested oxigénellátását, minden sejted működése gyengül.
Ráadásul gyakorlatilag nullára teszi egyes vitaminok felszívódását és jelenlétét a szervezetedben- pl. c-vitamin, ami nemcsak gyenge immunrendszert, de skorbutot is okozhat, amely vérzékenységgel, az izmok, ízületek, porcok sorvadásával jár.
Úgyhogy igen, ez csak szerinted hülyeség, és attól, hogy valahogy felnőnek a dohányosok is, még nem lesz egészségesebb.
5/8 anonim válasza:
igen, a felszívódás miatt vannak gondok. pl a fehérje sem szívódik fel úgy, az izmok leépülnek (nyilván nem teljesen, de kis nyeszlett izék lesznek az ilyen fiatal dohányosokból). a vitaminfelszívódás miatt a csontok sem tudnak úgy fejlődni.
6/8 A kérdező kommentje:
én még nem találkoztam olyan dohányossal aki nagyon korán kezdte és nem is fejlődött ki.. lehet h valamennyire lelassítja a fejlődést de nemhiszem h megállítja.. köszönöm a válaszokat, de jöhetnek még c:
2012. dec. 15. 10:33
7/8 anonim válasza:
Valóban nem állítja le teljesen a fejlődést, de ahogyan előttem leírták, komoly hiánybetegségeket okozhat, aminek a hatását nem azonnal érzed, hanem csak évek múlva.( pl. a fogak fokozott romlása, korai kopaszodás, törékenyebb csontok, izmok gyengesége)
8/8 anonim válasza:
Tudod mit? Ne hidd el, szard le, cigizz.. Engem speciel egyáltalán nem érdekelsz, meg nem az én pénzemet költöd el..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!