Az igaz, hogyha mondjuk 14-15 évesen cigizel, akkor megállsz a növésben?
Figyelt kérdés
Ilyet hallottam, ha az ember ilyen korán kezd cigizni, tényleg nem nő tovább?2012. dec. 13. 22:01
1/16 anonim válasza:
nézd meg a törpéket, mind dohányzik
viccen kívül pedig, én kb 40 éve szívom ... nem sok mindent változtatnék meg az életemben ha visszamehetnék, de nem gyújtanék rá az biztos akkor ott a haverok miatt újra
2/16 A kérdező kommentje:
Kösz, de nekem érvek kellenének. A fiam lassan kamaszkorba lép, és valahogyan el kéne neki magyaráznom hogy mit árthat a cigizés hosszú és rövid távon.
2012. dec. 13. 22:16
3/16 anonim válasza:
ezt hagyd ki a magyarázatból mert csak városi legenda
4/16 anonim válasza:
Próbáld meg egy ismerősöm módszerét. Garancia nincs a hatásosságára, nála bevált. Amikor elszívott egy szál cigit, köptesd bele egy zsebkendőbe. Szép, ronda, sárgás trutymót fog látni.
5/16 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy drasztikusan növekedési problémát okozna. De semmiképpen sem egészséges, mind fiatalokra, mind felnőttekre nézve.
6/16 anonim válasza:
Nem áll meg a növésben a cigitől senki. Ha valaki megáll növésben, pedig nem kéne még neki, az a növekedési hormon hiányától van. A cigi viszont nem okoz hormonproblémát. Tüdőrákot viszont igen. Ami szerintem sokkal ijesztőbb kilátás, mint megállni a növésben, nem?E El kellene magyarázni neki, hogy a rák egy milyen szörnyű betegség, ezért inkább ne kockáztassa meg a dolgot.
7/16 anonim válasza:
A rákkal való fenyegetés senkit nem túl hatékony ilyen módon. Ebben a korban minden olyan távoli. A köptetős módszer is lényegében a rákról szól, de azonnali. A jelenben van a testében barnás váladék, nem csak valamikor lesz.
8/16 anonim válasza:
Pont azért kéne neki elmagyarázni, hogy milyen a rák, és hogy gyerekeknek is lehet, hogy felfogja. Olvasson utána micsoda szenvedèseken mennek keresztül a rákbetegek, szembesíteni kell ezzel, hogy a saját szemével lássa, mert az nyilván nem használ, ha csak annyit mond neki, hogy 'ne, mert rákos leszel.'
9/16 anonim válasza:
Ezerszer leírtam és ezerszer lepontoztak miatta, de az élettani hatása kamaszkorban a következő:
A dohányzás oxigénhiányos állapotot teremt a szervezetben, a vérben és a sejtekben, ezért azok nem tudnak megfelelően fejlődni és működni a kellő mennyiségű oxigén nélkül.( gondoljuk csak arra, hogy a terhesen dohányzó nők gyerekei kisebb súllyal és fejletlenebbül születnek) A növekedést alapesetben valóban a hormonok befolyásolják, viszont a környezeti károsító hatások lelassíthatják vagy megállíthatják a folyamatot.
10/16 Alcoholic válasza:
1 éve 4 hónapja cigizek. Nyár óta 12centit nőttem 168ról 170re! 15 éves vagyok és fiú. A válaszom pedig NEM! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!