Én 18-19 éves korom között elég erősen dohányoztam. Azért kaptam rá, mert akkoriban egy elég rossz időszakomat éltem, és nagyon élveztem, ahogy elbódít a cigaretta, mert az elején még tényleg erősen hatott rám. Aztán 19 évesen elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és próbáltam mérsékelni az elszívott mennyiséget. (Mert ugye fogamzásgátló mellett nem ajánlatos dohányozni.) De azért bulikban meg vizsgaidőszakban rá-rágyújtogattam, mert ha iszok, vagy ha stresszes vagyok, még mindig megkívánom. A reggeli kávé + cigarettáról nem is beszélve, imádom, megadja a kezdőlöketet a naphoz. Most 22 vagyok, utoljára egy hónapja gyújtottam rá, és azt tervezem, hogy többet tényleg nem fogok. "Begyűjtöttem" annyi kockázati tényezőt, hogy komolyan félek a következményektől, szóval inkább leteszem teljesen.
2009. aug. 16. 17:32
12/23 anonim válasza:
én 8 éve dohányzom..ma már napi 1 dobozt lazán elszívok. sajnos. tudom, hogy gané sz.ar és nem akarok tüdőrákban elpatkolni emiatt a marhaság miatt.. rohadt nehéz letenni, ha már egyszer hozzászoktál.. :((( de azon vagyok, hogy sikerüljön! :)
2009. aug. 16. 17:38
13/23 anonim válasza:
Én csak akkor és kizárólag akkor szoktam cigizni ha iszok, mégpedig annyit h kicsit kevesebbet lássak a világból mint általában. Az pedig nem több 1.5-2 havonta 1x. De akkor sem törvényszerű, a szesz mennyiségétől függ. Egy éjszaka alatt max 2szálat szoktam szívni azt is minimum 4 részletben. Azért h hamarabb kezdjek el szédülni meg érezzem az alkohol hatását.
19/f
2009. aug. 16. 17:41
14/23 anonim válasza:
17:16osnak...énmár megpróbáltam, direkt ezért, h teszteljen az akaraterőm...egy hétig nemnyúltam cigihez, csakúgy, egyik napról a másikra. és ezcsak egy teszt volt. ha megszülöm a gyerekem, már ott lesz a motiváció is, h a gyerek érdekében...ezért állítom, hogy menni fog.
2009. aug. 16. 17:48
15/23 anonim válasza:
Én szeretek cigizni. Szeretem a rituálét, szeretem a rutinját. Egyszerűen csípem az egészet. Egyébként akik nem cigiznek azok minek találgatnak/okoskodnak egy ilyen kérdésnél? Örök rejtély marad a számomra.
2009. aug. 16. 21:10
16/23 anonim válasza:
21:10-esek. Talán azért, mert többek környezetében élnek ilyen szenvedélybetegek és nem szeretnék ha ettől a koporsószegtől halnának meg a rokonok, szülők. Kiváncsiak, mi a jó egy pár gramm levél szívásában, aminek még jó íze sincs és ráadásként még halálos is. Ostoba szokásnak tartom, ugyanolyan függőség, mint bármi más rendszeres tevékenység és emberi gyengeség, ha nem tudják letenni. Például ha 5 éve minden nap 4x iszol kávét, simán abbalehet hagyni 2-3 nap alatt, folyamatosan csökkentve. Tapasztalat, mert én ilyen voltam, csak rájöttem, hogy nem jó. És a cigi semmiben sem különbözik ettől. Kényszercselekvés az egész, hogy teljen az idő, csak ezt az időt hasznosan is lehetne tölteni.
2009. aug. 16. 21:28
17/23 anonim válasza:
Kedves Utolsó!
ÖÖÖ, nem támadólag írtam a kérdést, bár te nem válaszoltál rá. Azért mert káros még nem kell válaszolnia valakinek egy olyan kérdésre amiről gőze sincs. Az atomkutatás is káros még se kotyognak bele.
2009. aug. 16. 21:36
18/23 anonim válasza:
Kedves utolsó, nem támadni akartalak, csak általánosságban felzaklat ez a kérdéskör. :( ne haragudj, ha esetleg félreérthető voltam. Szép estét!
2009. aug. 16. 21:43
19/23 anonim válasza:
Én 16 vagyok, és csak akkor cigizek amikor ideges vagyok, nagyon meg tud nyugtatni:)) 1 év alatt fogyott el 1 doboz cigi!Sztem így belefér a dohányzás, és még káros hatása sem lesz ennyitől:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.