Mennyire káros, nézd meg segíts sürgős. (14vok)?
hello 14 vok anyámék ddolgozni járnak szóval egyedül vagyok itthol, és napont egy doboz cigarettát szívok el egy barátommal, és már ez megy 2éve. Szerintetek milyen káros?
(A haverom a 19 szálból elszív egy nap 3at. A többi az enyém)
Na igen, a tökéletes "értelmiségi" család mintája a XXI. században.
Anyu és Apu jó k*rva sokat keres, addig a gyerek otthon "feltalálja" magát mindenféle jó kis szórakozással.
Igen, káros, hogy a kérdésedre válaszoljak.
Mennyire káros?
Nagyon. 14 évesen 1 doboz az 20 évesen már 2 doboz, 30 évesen legalább 3 doboz (ha megéred) Valaki kibírja tovább cigivel valaki meg hamar meghal tüdőrákban vagy bármilyen más rákban. Nem lehet előre tudni, de az biztos hogy nagyon káros. Az is lehet hogy a jövendőbeli gyereked egészsége is rámegy (ha lesz). Figyelj, 14 évesen nem kell nagygyereknek látszani, és ez nem is az. Azért mert a haverok azt mondják hogy az a menő, még nem kell tönkrevágni az egészségedet. Nálam pl. kizáró ok lehet ha egy csaj cigizik. És ha a gyökér haverjaidnak ez nemtetszik, akkor keress más haverokat. Ha meg ez se teccik nekik akkor mond meg hogy személyesen megyek oda beverni a nagy pofájukat.
Ja bocs csak kicsit feldühít az hogy ma már az egész ifjúság színvonala a béka segge alatt van.
16/f
12 évesen kezdtél cigizni?? GRATULÁLOK!!!
Max nem fejlődsz úgy ,ahogyan kéne....
nagyon nagyon káros!!!
én 16 évesen kezdtem cigizni és 28 évesen érzetem először, hogy baj van...
szóval jó alattomos, lassan öl.
nekem sikerült letenni, pedig a tüdőkapacitásom már csökkent (tüdőszűrésen fújni kellett) és a lépcsőn is lihegve mentem fel :(
most már 3 év nem dohányzom, csökken a hatása, de ki tudja mi lesz még...
szokj le! amúgy is k.rva drága és elárulom, a szexuális vágy csökkenését is okozhatja (mondjuk nem 60 évesen lesznek gondjaid, hanem 50 vagy 40...
Amit előttem írtak az mind igaz.Káros! de mondok neked egy történetet.13 évesen én is dohányoztam,mert nagylány akartam lenni..(mellette sportoltam)később amikor napi 1 doboz cigi is elment abba hagytam a sportot mert már nem bírtam a futást úgy ahogy kellett volna(lihegtem mint az állat)..17 évesen már a reggelt úgy kezdtem,hogy köhögve de rágyújtottam...25 évesen sétáltam az utcán a barátnőimmel,és súlyos fuldoklási rohamot kaptam(azt hittem,hogy a deák téren fogok megfulladni,és meghalok)jött a mentő,bevittek a kórházba,és ott derült ki,hogy asztmás rohamom volt..Az orvos elmagyarázta,hogy ezt köszönhetem a ciginek mert az évek alatt teljesen tönkre tette az immunrendszeremet..Annyira megijedtem,hogy megfulladok(akinek nem volt asztmás rohama az el se tudja képzelni milyen érzés),hogy rögtön letettem a cigit..Ma lassan 8 éve nem dohányzom,az asztmám csökkent(de nem gyógyultam meg),mellette egyre több mindre allergiás lettem(az immunrendszerem még mindig gyenge),DE örülök,hogy nem vagyok már büdös cigi szagú,a lakás sem cigi füstős,és le tudtam állni..Igyekszem egészségesen élni,és helyre hozni amit a cigi miatt tönkre tettem...
Szóval nem éri meg bagózni...
Hát ez tényleg marha egészségtelen. Mondom ezt úgy, hogy én is dohányzom, és fiatalon (15 évesen) szoktam rá. De én legalább tisztában vagyok vele, hogy káros, nem kérdezek ilyet, hogy rossz-e, mert tudom.
Csak azt nem értem, hogy mi ezen olyan sürgős. Az elmúlt két évben nem volt sürgős, hogy ezt megtudd? Ja, amúgy nem itthol, hanem itthon, de sebaj.
Értelmesebb dologra nem tudnád költeni a pénzed? Amúgy meg 12 évesen kezdeni a cigizést már csak azért is cinkes, mert akkor még bőven növésben vagy, és a cigi hátráltat benne. Szerintem én is lehettem volna pár centivel magasabb ha nem cigizek. Én már bánom, hogy rászoktam, csak viszi a pénzem, meg minden egyéb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!