Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 1 éve dohányom leszokóban vagyok?

1 éve dohányom leszokóban vagyok?

Figyelt kérdés
Kb napi 7-10 szálat szívtam el volt hogy többet is bulikban pedig akár 1 dobozzal is elment . Az 1 év folyamán többször is megpróbáltam leszokni , de nem ment. Amikor beteg voltam ugyanúgy kívántam és el is szívtam pedig erős mellkasi fálydalmaim voltak a hörgőim gyulladása miatt. Most egyik napról a másikra megint beteg lettem , de elhatároztam hogy leszokok és 5 napja nem gyújtottam rá , valamint nem is kívánom enyi idő szünet után amit furcsának tartok , mert az előző próbálkozásoknál ilyenkor már a falat kapartam . A kéréseim : Még mindig egy kicsit beteg vagyok ( hörgőim gyulladása , erős köhögés ) de lehet hogy a betegség elmúlásával a rágyújtás iránti vágy is felerősödik ?? Valamint a fontosabbik kérdésem : olvastam hogy aki dohányzik az egész életében dohányos marad , és szinte minden nap gondol a cigire vagyis valamilyen mély nyomot hagyott benne ez az én esetemben is így lesz aki egy évet dohányoztam , vagy csak azok esetében akik 10-20 év alatt függőségben szenvednek ?? Csak kiváncsiságból kérdezem mert biztosan leszokok mostmár tudom , de lehet hogy a válaszok segítenének hátha én még vissza tudok érni a dohányzás előtti életemben akiben még nem hagyott nyomot a cigi. Válaszokat előre köszöjöm :D

2012. nov. 9. 10:04
 1/6 anonim válasza:
56%
1 év a semmi. De nem, 5 nap miatt nem vagy leszokóban. 1-2 hónap környékén már abban vagy, és az okosok azt mondják, ha 1-másfél évig nem gyújtasz rá, akkor mondhatod, hogy leszoktál. És azért maradsz életed végéig dohányos, mert valószínűleg nem leszel képes elszívni később úgy egy cigit, mint egy normális ember, mindig ott lesz a visszaesés veszélye. De nem mérgezi ez életed végéig az életedet. kb 1-2 évig igen. Utána már eszedbe se jut
2012. nov. 9. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia. 3 éve szoktam le, de még néha néha eszembe jut, hogy "de jó lenne elszívni egy cigit" :D viszont sose gyújtanék rá, mert nem bízom magamban és nem kockáztatnék :) Nekem se sikerült elsőre leszokni, kinlódás volt 1-2 próbálkozás, utána pedig egyik napról másikra letettem és nem is volt annyira nehéz :) Csak így tovább :)
2012. nov. 9. 10:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) De még annyi hogy olvastam hogy a nikotin 2 hét alatt ürül a szervezetből . Az nem számít leszokásnak ? Ezt onnan veszem hogy olvastam hogy valaki 2 hétig nem gyújtott rá és a két hét után olyan szinten állt a cigivel mintha soha nem is dohányzott volna pedig ő is vagy 1 évig 10 szálas volt . Akkor ez most hülyeség ,?
2012. nov. 9. 11:13
 4/6 anonim ***** válasza:
szerintem hülyeség, de meg fogod tapasztalni ha leszoksz :)
2012. nov. 9. 12:08
 5/6 Zsizsik666 ***** válasza:
Dehogy vagy leszokóban!
2012. nov. 9. 14:56
 6/6 anonim válasza:

Ez több szempontból hülyeség:

1: Ha a nikotin kiürül, az azt jelenti, hogy ott még kezdődhetnek elvonási tünetek.

2: A nikotinfüggőség létező, de nem nagyon komoly függőség, a dohányzásnál a pszichológiai függőség sokkal erősebb. Magyarul nem azért gyújtasz rá, mert a cucc hiányzik, hanem azért, mert megszoktad, hogy bizonyos tevékenységek mellett dohányzol.

2012. nov. 9. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!