Mi az a Tubák?
beszippantásra való (vagy olykor az ínybe, fogakra dörzsölt) dohánypor. Őrléssel állítják elő, illatosíthatják rózsaolajjal, levendulával, jázminszirmokkal stb.
A tubákozás először a XVII. századi Angliában jött divatba, s a XVIII. század során szerte a világon elterjedt. Eleinte minden szippantásnyi dohányt frissen reszeltek le. Az elefántcsontból vagy egyéb anyagból készült reszelőt a tubákosok éppúgy maguknál hordták, mint a díszes szelencét, amely gyakran a mellényzsebben is elfért, de viselhették láncon, ékszerként is. Sok tubákos szelence valóságos ötvösművészeti remek volt, és miniatűrökkel, drágakövekkel, kámeákkal díszítették őket. Az olcsóbb változatok vörös- vagy sárgarézből, szaruból, teknőchéjból, fából készültek.
Jah és csodaszép tubákos szelencéket lehetett hozzá gyártani, vásárolni.
No, most rá is kerestem, úgy tűnik, ez még ma is köztiszteletnek örvend egyes körökben, no, ezt én sem tudtam, ma is tanultam valamit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!