Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányosok! Ti hogy álltok...

Dohányosok! Ti hogy álltok hozzá a helyzethez ha nem dohányossal éltek?

Figyelt kérdés
Szüleim és testvérem is dohányzik,de bent a lakásban.Kezdetben kedvesen szóltam nekik,hogy kint dohányozzanak a teraszon,még ilyen dohányozni tilos képeket is raktam ki,de nem ért semmit.Apám a wc gyújt rá rendszeresen,és nagyon dühítő ott ülni utánna a füstben,főleg ha szépen megfürödtem,hajatmostam.Érzem magamon a dohányfüstöt.Hugom a szobájában dohányzott,de nagyon csúnyán összevesztünk mire rávettem,hogy legalább menjen ki az erkélyre,mert a radiátor nyíláson csak úgy gomolygott be a füst,érezhető volt a szobámban.Ahogy belépek a házunkban egyszerűen büdös van,és nagyon mérges leszek,ha épp függönyök ki voltak mosva,kitakarítva a szőnyegek meg minden és a szoba közepén rágyújt.Gondolom ők nem érik,mert hozzászoktak,de nekem nagyon büdös.Mit tehetnék,hogy vegyem rá őket,hogy menjenek ki a teraszra és ott szívják el,legyenek tekintettel a nem dohányosra.Amitől meg a falra mászok,hogy a hamut a mosogatóba meg a kádba dobja apukám...Leszoktatni nem is próbálom őket,lehetetlen,vettem ilyen rágót,meg mutattam dohányos tüdejét,tartottam kiselőadást de nem ért semmit,csak legalább kint tennék(nem pedig az ebédlőasztalnál,mikor még eszem)
2009. aug. 9. 23:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én és a szüleim cigizünk, húgaim nem. Mi értelemszerűen mindig kimegyünk, ha ránktör a "rágyújthatnék", a tesóim miatt is, plusz mert nem lenne túl jó egész nap a füstbe ülni, akármennyire is láncdohányos vagyok:S
2009. aug. 11. 00:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Nálunk egy ember nem cigizik,aki most szokott le 10 év után,így ő megérti,nem zavarja annyira.Ha nagyon nem-dohányossal élnék,nehezen,de megpróbálnék figyelni rá,hogy ne zavarja.Jó látni,hogy te normálisan kéred meg őket,meg minden,mert van olyan aki nincs tekintettel az egészre,és bunkó.Egyébként elhiszem,hogy zavar,mikor nem cigiztem engem is zavart,ha anya a szobámba cigizett pl,de mostmár nem ugyebár.Egyébként furcsa,hogy te nem szoktál rá,mivel ahol az egész család dohányzik,úgy elég nagy az esély rá,hogy...
2009. aug. 16. 15:52
 13/15 anonim ***** válasza:
Az a szüleid lakása, amiért megdolgoztak, amit maguknak teremtettek meg. Ők döntik el mit csinálnak bent. Amíg a te szobádban nem cigiznek nem szólhatsz bele. Én is úgy vagyok vele, hogy ha a saját (sajnos csak bérelt) lakásomban vagyok akkor nem érdekel ki van ott, rágyújtok, viszont másnál mindig megkérdem, megtehetem-e, még akkor is ha tudom, hogy dohányzó lakás. Majd ha elköltözöl megérted milyen érzés ez, addig is légy türelemmel.
2009. aug. 29. 11:52
 14/15 anonim ***** válasza:
11:52 - ez nem egészen így van szerintem. oké hogy az ő lakásuk, ezért jogaik vannak. De mindenkinek csak addig vannak jogaik, amíg azzal mások jogait nem sértik. Tehát te lakásod, jogod van rágyújtani, sőt azt csinálni amit akarsz. Nekem viszont jogom van egészségesnek maradni és nem megfulladni a büdös cigifüsttől, meg az összes ruhámat összebüdsítve felvenni. CSAK addig van valakinek joga, amíg azzal más jogait nem sérti.
2009. aug. 29. 12:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Bárcsak így lenne és nem kéne a gyárkéményeket meg az autók kipufogóját szagolnom, mert én meg attól vagyok rosszul. Tőlem sajnos senki nem kérdezi meg, hogy beindíthatja-e a motort. Kérlek ne vedd kötekedésnek, nem annak szánom.
2009. aug. 29. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!