Én egy bioszkönyvben láttam egy régi plakátot, hogy bemutassák, hogyan népszerűsítették régen a dohányzást.Erre a plakátra az volt írva, hogy: "a dohányzás nem öl meg, csak átalakít". A könyvben azt nem írták le, hogy mikori a kép, de nem lehetett róla eldönteni, sztem 50 évesnél nem volt régebbi. Engem érdekelne, melyek voltak azok az idők, mikor ilyenekkel találkozhatott az ember. (Légyszíves ne írjatok a dohányzással kapcsolatos véleményeket, hanem a kérdésre válaszoljatok!) Köszi!
2012. okt. 22. 11:54
1/5 anonim válasza:
Huhh... bennem csak a kérdésed olvasásakor tudatosodott, hogy tényleg, már nem is reklámozzák!!!!
Hát a 80-as években még nagyon ment a reklám, a plakátok és a reklámfilmek is, az tuti. Majd megfulladtunk, mindenki dohányzott, még otthon a szobában is... Gyerek voltam, és úgy tűnt, minden felnőtt szívja.
Tényleg nem tudom, mikor tűntek el a reklámok...
A Marlboro-ra emlékszem, annak rengeteg plakátja és filmje volt cowboy-okkal.
2012. okt. 22. 11:59
2/5 anonim válasza:
Pontos dátumot nem tudok, de a 90-es években még voltak reklámok.
Olyan reklámokért nagyon messzire kellene menni, ahol egyenesen egészséges dolognak állítják be, az még az ötvenes évekbe volt.
A 80-as, 90-es években már kötelező volt aláírni, hogy káros az egészségre.
Az első lépés az volt, amikor betiltották, hogy híres emberekkel reklámozzák. Még Antal Imre is kínálgatott valami olcsó márkát a plakátokról. Majd jött a totális tiltás valamikor 2000 körül.
2012. okt. 22. 12:23
3/5 Mara Acoma válasza:
Most is reklámozzák, csak sunyi módon.... A sok leszoktatós reklám, áremelések stb... mindenhol szó van a cigiről! A rossz reklám is reklám, nem hagyják letűnni a porondról. Vagy nézd meg, miket adnak a tévében... Szinte minden filmben éjesen füstölgő nénik-bácsik... Pl. a sok szappanopera,western filmek, Columbo :-D
2012. okt. 22. 14:06
4/5 anonim válasza:
A sok leszoktató reklám is reklám és ez is arra megy ki,hogy vedd a cigit.Valahol minden üzlet,ezért nem kell abba a hitbe ringatnunk magunkat,hogy a nagyok jót akarnak nekünk.
2012. okt. 22. 19:10
5/5 anonim válasza:
Tévedés, mai napig reklámozzák, sőt a legokosabb legalattomosabb módszerekkel. pl. mikor a film főhőse meghalni készül mi az utolsó kívánsága, úgy van egy cigaretta, vagy egy jó szex után, mit csinál nagy élvezettel a pár, ugy van közösen elszívnak egy cigarettát. Menő filmekben, mint pl. Bridget Jones Naplója, Sex and the City-ben, mint egy gyárkémény dohányoznak a főhősök. Vajon miért?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!