Mennyire káros, ha pl 1-2hónapbonta 2-4db 0.2-5 el töltött rakétát szívok el? Mellette nem dohányzom, és nem iszom. Úgy hiszem hogy nem szokhatok ilyen időközönként rá :!
Az utolsónak. Ez nem jelenti ettől függetlenül hogy keményebb drogokra rászoknék. Aki füvezik mindenféle képpen drogfüggő lesz? Ha valaki alkoholt fogyaszt hétvégente, vagy dohányzik az is az lesz?...
Elsőnek köszönöm a korrekt választ.
Igazából a lelki állapotomat próbálom orvosolni vele. Családi gondjaim vannak, és próbálok nem depresszióba esni, hogy elrontsam az életemet. Venni nagyon ritkán szoktam, általában termelőtöl szoktam kapni, tiszta formában, nem kvarchomokkal és egyéb más dolgokkal keverve. De azért remélem hogy kapok pár választ, legyen az negatív, vagy pozitív.
Egy laikus nem függő, soha droggal nem élő véleménye:
senkinek nem jutna eszébe füvet szívni, vagy bármilyen droggal élni, ha a terjesztésből élő kedves emberek nem dugdosnák az orruk alá! Ez egy nagyon nagy üzlet és senkit nem érdekel az érdekpiramis csúcsán, hogy Te ettől boldogabb, okosabb, egészségesebb leszel-e, vagy elindulsz a lejtőn lefelé egy rosszul felmért pillanatodban és tönkrecseszed az életed. Ez a pénzről/mások sok pénzéről szól. Csak semmi filozófia, semmi ideológia.
Valaki írta, hogy mindenki így kezdi és ebben is van igazság. Mert ha a társaságod a droghoz kapcsol, akkor sajnos esélyes, hogy előbb-utóbb valamelyik hülye belerángatja a többit is.
Szerintem ez egy nagyon nagy csapda és ezt Te is érzed, ezért tetted fel a kérdést.
Az alkoholhoz/cigarettához hasonlítani is önbecsapás. Más egy hangulatos este a barátokkal meginni egy-két pohár bort és más a fű, aki mindenkire más hatással van és nemigen tisztázottak a mellékhatások.
Egyébként minden gáz, ami függőséget okoz. Ilyen szempontból a cigaretta, az alkohol, a drog, a számítógép, internet, szerencsejáték egykutya.
Ne haragudj, ha hosszúra nyújtottam a mondandómat: én személy szerint mindent megtennék, hogy Te inkább egyáltalán ne bongozzál, ne füvezz, ne használj semmilyen drogot.
Ha a lelked sajog és úgy érzed, nem jó most Neked a világban, annyi mást tehetsz: meditáció, jóga, kineziológia, számatalan stresszoldási stratégia van. Járj a természetben, keresd a csendet, találd meg magadban a nyugalmat!
A drog ebben biztosan nem fog segíteni!!!
Ja, és persze, én nem tudhatom....és nem is karom megtudni, köszönöm szépen! A világ sokkal jobb hely lenne drogfüggők nélkül, aggódó szülők, kallódó kamaszok nélkül.
Aki az alkoholt részesíti előnyben, annak leírnék pár dolgot. Életed során, de akár az elmúlt egy évben is, hányszor hallottál olyat a tévéből, rádióból, esetleg olvastad interneten vagy újságban, hogy XY alkohol hatása alatt agyonverte a családját? És mennyi ilyet olvastál konkrétan fűről? Hasonlítsd össze...
Van egy alkoholista szomszédom, idén körülbelül huszadjára vitte el a mentő olyan síkrészegen, hogy nem tudott magáról. Maga alá hugyozott, elájult, azt sem tudta, hol van. Éjszakánként a szomszédok ablakába áll (panelház) és "benyög", bekiabál az ablakon, mert nincs pénze dögborra, és elvonási tünetei vannak. Tudod, milyen az, mikor már majdnem elalszol, hallasz egy sikkanást, felülsz, és az ablakból egy zombiarc tekint vissza rád? 3-szor hozta rám a szívbajt hajnal 1-kor félálomban, aminek köszönhetően széttörtem többek között az üvegasztalom, 2 darab, számomra igen értékes fényképet és egyszer egy Coca-Colás poharat, ahogy felugrottam az ágyból. Ehhez mellékesen jön hozzá, hogy hajnalba, dögálmosan állj neki üvegszilánkokat takarítani, mert másnap (amilyen szerencséd van) hótziher, hogy belelépsz. Ráadásul ez a NŐ (!!!) csak úgy besétál lakásokba, és elviszi a cigit, a kaját.
Én füvezek, de eszembe nem jutna lopni, vagy mások ablaka alá állni hajnalban, és rémisztgetni Őket. Persze az alkoholt is lehet mértékkel inni, 1-2 üveg sörtől még tutira nem leszel függő. De mégis, nézzük már meg, hogy melyik veszi el jobban az ember eszét?!
kedves laikus :) nagyon sok okos dolgot írtál, de az apró tévedéseket hadd javítsam ki
a kender -persze megfelelő keretek használva, ami a kérdezőre úgy tűnik stimmel- nincs mindenkire más hatással, nyugodtság,kellemes bizsergés,meglódult kreativitás, álmosság és éhség érezhető, a dolgok vidámabb túnusba kerülnek -az élet szép érzés-,az ételek nagyon finomak, "ízben gazdagok" lesznek
nincsenek tisztázatlan mellékhatások,
ha alkoholizáláshoz az említett 1-2pohár bort vesszük alapul, akkor ez a mérték is jobban megterheli a szervezetet, mint mondjuk 0,3g cannabis, és bár 2pohár jó bor bír egészséges hatásokkal, a bongból és főleg a vaporizerből fogyasztott marihuána messze egészségesebb
a cigarettáról nem is beszélve
némely khm. "drog" gyakran segít közelebb jutni problémák megoldásához, de soha nem jelentenek megoldást önmagukban, ezzel teljes mértékben egyetértek
a kender nem okoz fiziológiai(testi) függőséget, mivel nem szól bele a sejtek anyagcsere-folyamataiba,
a cigarettával és az alkohollal ellentétben és önmagában semmilyen káros anyagot nem tartalmaz
összehasonlításképpen:
etil-alkohol-> sejtméreg LD50: 7060 mg/ttkg(testtömegkilogramm)
nikotin-> idegméreg LD50: 50 mg/ttkg
koffein LD50: 192 mg/ttkg
THC LD50: kb.700mg/ttkg*
*azért kb. mert a THC nagyon sok különböző tetrahidro-cannabinolból tevődik össze, illetve tiszta formában soha nem tesztelték, a marinol és dronabinol gyógyszerek teszteléséből származnak az eredmények
ha ezeket összevetjük a "kívánt hatás" eléréséhez szügséges mennyiséggel, messze az alkohol a legveszélyesebb
labilis személyiségeknél, illetve túl gyakran és nagy mennyiségben használóknál felléphet pszichikai(lelki) függőség
"Én füvezek, de eszembe nem jutna lopni, vagy mások ablaka alá állni hajnalban, és rémisztgetni "
Most még!
Az a nő is hasonlóképp kezdte. Apránként süllyedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!