Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A bűvös napi 2 szál. Lehet...

A bűvös napi 2 szál. Lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
14 éves korom óta cigizek. 14-től 15 éves koromig napi 1 doboz cigit szívtam. Aztán leszoktam, nem szívtam egyáltalán 1 hónapig. Azóta viszont, tehát 4 és fél éve naponta soha nem több! mint két szál vékony narancs pallmallt elszívok. Ezt is mindig este, munka után olyan 9-11 óra között, a kettőt egymás után. Napközben egyáltalán nem kívánom, de este az a 2 szál az mindig megvan. De az az érdekes, hogy 4 év alatt soha nem volt olyan, hogy 3 szálat szívtam volna el, vagy többet. Mindig csak kettő. Arról a kettőről is érdemes lenne leszoknom? Havonta olyan kettőezer forintot költök cigarettára.
2009. júl. 15. 17:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerencsés vagy! Én úgy tudom, napi 3 szál nem egészségtelen! Szerintem árba se sok, más csokit eszik, kávézik és az se olcsóbb! Szerintem ne változtass, ne szívj többet se!
2009. júl. 15. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
inkább mint napi 1 doboz!
2009. júl. 15. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne. Az a 2-3 szál naponta nem olyan egészségtelen mint az egy doboz, de ettől még ugyanúgy egészségkárosító.

Igazából Te tudod, érdemesnek látod e leszokni róla. Tüdőrákot, érszűkületet okoz. Bár általában az erős dohányosoknál fordul elő, hogy mondjuk emiatt mindig vagdosni kell a végtagjaikból.

De pl. az impotenciára 2 cigi mellett is van esélyed.

Ha nem sajnálod rá a pénzt, meg nem félsz a későbbi betegségektől(magyarán mersz kockáztatni) akkor nem baj, hogy szívod.

Igazából furcsa, hogy a dohányosok úgy gondolják, ha csak 2-t szívnak el (vagy 3-at) az még nem károsít. Dehogynem! Ha valaki drogozik, az is bármilyen mennyiségben káros csak nagyobb mennyiségben előbb ütközik ki.

2009. júl. 15. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:

én tőlem nemrég kérdezte az orvosom h mennyi cigit szívok naponta. (kardiológus) mondtam neki h kb 2-3at. aztmondta h azmég nem baj.

sztem ha jólesik az a 2 szál, nemkell h leszokj róla, főleg h narancssárga, az nemis olyan erős, nameg az a napi 2 szál...tök egészségesen sem élsz majd annyi ideig, amígy az a 2 szál vmi maradandó problémát okozna. azaz, előbb halsz meg természetes halállal, mint vmi tüdővészben a napi 2 cigidtől.

2009. júl. 16. 00:51
 5/7 anonim válasza:
Én letenném a helyedben azt a két szálat is.(én is éppen leszokóban vagyok)Valahogy úgy van ez,most csak napi kettő,de ha valami stressz ér,esetleg jön a többi,mint "nyugtató"Nem az egészséged miatt,mert mondhatom erre azt is,hogy láttam már éjjeliőrt nappal meghalni!Különben garancia nincs az egészségre, akkor sem ha sportolsz,ha vega vagy.Sajnos annyi mindent megetetnek velünk akár "bió"cimszóval is,Hogy erre kár is szót vesztegetni.
2009. júl. 17. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok én ezzel, csak én 15 éves vagyok, de napi 1-2 max 3 szál narancs pall mall.
2009. júl. 18. 16:45
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem ha meg tudod állni hogy ne szívj többet, akkor a kevesebb is menne. Próbáld ki, hogy csak egyet szívsz.

Nem értek egyet azzal, hogy a napi 3 szál nem egészségtelen. Szerintem minden egyes szál az. Ez nem azt jelenti, hogy én soha nem dohányzok, mert alkalmi dohányos vagyok. Buliba néhány (4-5) szálat én is elszívok.De ha megtudod tenni akkor állj le.

2009. júl. 25. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!