Tényleg van olyan, hogy valaki NEM TEHET RÓLA, DE NEM TUD
LESZOKNI?
Figyelt kérdés
Mert a férjem mindig ezt mondja. Nekem is sikerült! de erre azt mondja, hogy mert én más vagyok. Erre mondom, hogy de b*ki én is szenvedtem, mindenki szenved egy hónapig, csak azt ki is kéne bírni!!! Ő mindent megmagyaráz. És nem érti, hogy baromira nincs napi 700 Ft-unk a tüdőrákjára! Próbálta a tapaszt, ő amellett is szívta. azt mondta semmit nem érzett belőle, már volt hogy 3-at magára tapasztott. Most filózunk ezen a Champix-on, de kiadunk rá 12 ezret, és tőle kitelik, hogy amellett is ugyanúgy fogja szívni. Mitől függ ez? Nincs semmi akaratereje? Vagy igazán nem is akar leszokni? vagy tényleg vannak ilyen emberek? Én úgy látom ezt, ha valaki nem tud leszokni, az lúzer, mert ha valamit akarunk, azt bármi áron kell elérni. Nekem ez nem fér a fejembe. Nekem is rossz volt, de 12 év után megcsináltam, neki meg már 5 éve nem sikerül. annyira unom már.
De értsd meg, én NEM TUDOK leszokni. Persze. Ez magyarul annyit jelent, hogy gyáva, és nem tud szembenézni azzal, hogy le kell mondania valamiről. Nincs akaratereje.
Hidd el, elmondaná neki az orvos, hogy vagy leteszi vagy van 3 hónapja, rögtön le tudna szokni...
2012. júl. 23. 22:54
2/19 A kérdező kommentje:
osztom (nála ez a szöveg, NEM TEHETEK RÓLA, ÉN NEM VAGYOK OLYAN TÍPUS, aki leszokik, az másfajta ember) Én is úgy érzem, hogy inkább nem is akar igazán változtatni.
2012. júl. 23. 22:58
3/19 anonim válasza:
Nem akar, egyértelmű..
2012. júl. 23. 23:03
4/19 anonim válasza:
Több ismerősöm is volt(!), akit teljesen feldaraboltak ( lábujjak, boka, térd comb. másik láb, könyök stb) és az első dolga volt, hogy újra rágyújtott, a műtét után. Ennek ellenére én is azt mondom, hogy le lehet tenni a cigit. Én is egyszerűen letettem. Nem kínlódtam, nem vágyódtam, csak letettem. De ennek az ára az volt, hogy én hordtam ebédet ennek a nőnek, akit daraboltak. Megdöbbentő élmény volt. Kitaláltam magamnak egy mondást: "Inkább a lábam, mint a cigi". És gyorsabban beugrott, mint a cigi utáni vágy. Ennek tíz éve. Azóta bejártam a lábaimmal fél Európát. A kolléganőt meg 10 éve temettük.
2012. júl. 23. 23:33
5/19 A kérdező kommentje:
nem tudom neki mi kéne hogy ebből a hitéből kizökkentse. Valakin egy láblevágás se segít??? ezek milyen emberek már??? Ja, persze őket is meg KELL érteni. Biztos nem tehetnek róla...
2012. júl. 23. 23:37
6/19 anonim válasza:
4 Ez nagyon durva:(
Szerintem a férjed egyszerűen nem akar leszokni és mindenféle kifogást keres.Le lehet tenni,nem olyan borzasztóan nehéz az,csak éppen nem is kellemes élmény főleg akkor,ha stresszes az élete.A tapasz,meg a többi meg szerintem tök fölösleges hülyeség.A nikotin nem olyan erős,hogy olyan elvonási tünetei legyenek,mint a drogosoknak a tévében.Sőt.Nekem semmi elvonási tünetem nem volt tőle az ingerlékenységen és a lelki vágyakozáson kívül.Mindenféleképpen beszéld le arról a bogyóról,mert azzal még nagyobb kárt tehet magában,mintha cigizne,főleg,ha rágyújt.Szerintem egy ilyen tapaszban több nikotin van,mint egy szál cigiben,a bogyótól meg depressziós is lehet.Ajánlom Allen Carr könyvét,nekem az nagyon sokat segített.Persze a könyv nem fog leszokni helyette,de elindíthat benne valamit.
2012. júl. 24. 10:04
7/19 A kérdező kommentje:
A könyvet is olvasta már. semmi. ez a szöveg ő nem tehet róla. Közben látom hogy szenved hogy nem sikerül neki, de úgy érzem nem teszi meg a fontos lépéseket sem. túl hamar elgyengül.
2012. júl. 24. 10:50
8/19 anonim válasza:
akkor nem fogta fel a könyv lényegét. mondjuk elmondják benne 500x, hogy nincs olyan, hogy valaki nem tud leszokni, szóval már ha azt sem értette meg, akkor felesleges volt az egész. de azmeg megint fasság, amit te mondasz, hogy "mindenki szenved egy hónapig".. nem, nem szenved mindenki :D én egy percig nem szenvedtem leszokás közben
2012. júl. 24. 12:22
9/19 A kérdező kommentje:
na jó lehet persze hogy nem mindenki, ezt neki mondtam, hogy érzékeltessem vele, hogy nem ő van egyedül a világon, aki belevág a leszokásba, és szenvedésen kell keresztül mennie egy két hétig, hónapig. Ezzel azt akartam neki mondani, hogy más is megcsinálja ennek ellenére. de amikor neki elkezdődik a "szenvedés" azt hiszi a világ omlott össze körülötte, és egyből rohan egy doboz cigiért. ez megy 7 éve.
2012. júl. 24. 13:21
10/19 anonim válasza:
Tisztelt kérdező!
A férje attól fél rosszak lesznek az elvonási tünetek.
Valóban nagyon rosszak,iszonyú szenvedés,ez tény!Olyan nincsen,hogy ezek nélkül a "kínok" nélkül le tud szokni valaki.Én is sokszor próbáltam,és nem bírtam.Kevés az akaraterőm.Most a Champix nevű gyógyszert szedem,három teljes napja nem gyújtottam rá abszolút.Jelentősen csökkenti a hiányérzetet.Valahogy úgy érzem,rá kellene gyújtani,de meg tudom állni.Nem hittem volna az első napon,hogy meg tudom állni.Hogy sikeresen végigviszem-e a kúrát,meglátjuk.Mindenképpen javasolni tudom,olvasson utána fórumokon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!