Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért zavarja a nem dohányosok...

Capi576 kérdése:

Miért zavarja a nem dohányosokat az hogy, valaki dohányzik? és miért bántják őket? Mindenkinek van saját élete de nem dohányosok szolnak be számtalan szór a dohányosoknak hogy HÚÚÚ de szar ember vagy te.

Figyelt kérdés
miért szolnak be miért számít külön fajnak a dohányos ember

2012. jún. 16. 23:58
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Amit felhoztam példának, az nem a dohányzásra vonatkozik konkrétan. Coase-tételnek hívják, nem én találtam ki, régóta létezik, a környezetvédelemben elég jelentős, pedig közgazdasági tétel. Ez egy megoldhatatlan probléma közterületen, mert a tulajdonviszonyok nem tisztázottak.
2012. jún. 24. 22:13
 22/35 anonim ***** válasza:
58%
Akkor én ezt most tisztázom neked, az utca mindenkié. a dohányosokról évente több milliárdot lehúznak. cserébe mindenhonnan ki vannak tiltva, én is tanultam közgázt, és barátok között is igazságtalan, mert aki nem dohányzik arról nem húznak le ilyen összeget, mert pl a tavalyi cigi adójából rakosgatták ki a buszmegállókba a dohányozni tilos táblákat, az ideiből meg a minimálbéreket emelik, ehhez mind a bagósok járultak hozzá azzal, hogy cigit vettek. kedves nemdohányzók, ti mit tesztek az országért?
2012. jún. 27. 12:54
 23/35 anonim ***** válasza:

Jaj azért nehogy hősként állítsuk már be a dohányzókat XD

Az utca mindenkié, nekem, mint nem dohányzónak, jogom van a tiszta levegőhöz, neked meg dohányozni. Nincs tisztázott tulajdonviszony, a vita örökké fog tartani. Pont ezért nem lehet eldönteni, mert mindenkié az utca! Magánterületen bárki korlátozhatja, hogy te dohányozhatsz, vagy nem, mert a terület tulajdonosa azt mondja, hogy márpedig te nem gyújtasz rá. Itt két dolgot tehetsz. Engedményt teszel és nem gyújtasz rá, cserébe maradhatsz, vagy elhagyod a területet és rágyújtasz.

Egy környezetszennyező tevékenységért ne állítsunk be senkit hősnek! Mintha kötelezve lennél rá, hogy dohányozz, nem, szabad akaratodból döntöttél így, viseld a következményeit. Én eldöntöttem, hogy nem dohányzom, és ennek csak pozitív következménye van. Egyre több fiatal 12-13 éves gyerek dohányzik, ha nem kezdjük el keményen szankcionálni, mindenki elkezdi a csorda elv miatt.

Azt a pénzt, amit te adó címen befizetsz a dohányzás után, arra kell költeni, hogy a sok dohányost meggyógyítsák a rengeteg betegségből, amit a dohányzás okoz. A passzív dohányzás ugyanolyan káros, mint az aktív, és ha még azokat is gyógykezelni kell emiatt, akik nem is dohányoznak, akkor az mi többlet költséget jelent, szóval hogy is jön ki jobban anyagilag?

Akármennyi érvet felhozhatsz a dohányzók jogai mellett, de ne annak legyen már több joga, aki egy környezetszennyező tevékenységgel rontja azok környezetét, akik nem így döntöttek.

2012. jún. 27. 14:11
 24/35 anonim ***** válasza:
58%
nem csak a dohányfüsttől lehet megbetegedni, és egyébként is: 20-30 éve is voltak betegek mégsem került a doboz cigi többe 15-20 forintnál. azzal, hogy a dohányosokat cseszegetitek, csak a nagyobb problémákról próbáljátok terelni a figyelmet. vajon miért az utolsó 100ben fedezték fel a legtöbb betegséget? segítek: nem a cigi miatt. ha rágyújtok az egyéni problémám, legalább az én nyugdíjamért nem kell aggódni, mert idejekorán kivonom magam a forgalomból (vagy nem, de akkor is dolgoznom kell majd, hogy meglegyen a cigim). a gyógyításról meg annyit, hogy nem valami drága a kezelés, amit alkalmaznak (hagynak egy ágyon meghalni) tehát egy dohányzó szuficitben van az állam javára
2012. jún. 28. 14:21
 25/35 anonim ***** válasza:
Na, akkor meg is mondtad a megoldást: a dohányosok ne kapjanak kezelést, hagyjuk mindet meghalni. Úgyis gyengébb az immunrendszerük a cigi miatt, kár beléjük az a sok drága gyógyszer.
2012. jún. 28. 14:33
 26/35 anonim ***** válasza:
nagyon kevés gyógyítható csak
2012. jún. 28. 19:00
 27/35 A kérdező kommentje:
vannak itt szánalmas felfogások.. hagyunk a dohányost meghalni..ha ne agy isten téged elüt az autó akkor téged is hagyunk ott például???
2012. júl. 3. 21:09
 28/35 anonim ***** válasza:

Mi köze az autónak a dohányzáshoz?

Az autót nem önszántamból választottam, balesetnek hívják.

A dohányzás miatti gyógykezelés nem baleset, semmi köze a kettőnek egymáshoz, rossz példa volt.

2012. júl. 4. 09:01
 29/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, ami igazàbol kérdés volt -.- szóval nem azon van a hangsúly hogy,autó , baleset stb hanem az emberek elveiről aról hogy valaki dohányzik dögöljön meg? Nem szégyeled te magad?? Hány éves vagy te hogy ilyeneket írsz?? Gondolkoz már el miket mondasz. Amúgy lehet hogy úgy gondolod rosz példa de te meg nem kérdésemre adtál választ. Hanem te is it pampogsz, pont egy ijen kérdésné. -.-
2012. júl. 5. 10:00
 30/35 anonim ***** válasza:

A helyesírásodon látszik, hogy nem vagy valami magas kvalifikált ember, így inkább nem is állnék le vitázni veled, értelmetlen. Aki dohányzik, viselje annak következményét, hogy a nemdohányzók szemében ő hátrányból indul, ennyi. Nem én mondtam, hogy dögöljön meg az összes dohányos, bár hirtelen megoldaná a Föld túlnépesedését és az élelmiszerválságot is, de erre lenne jobb megoldás is.

A szüleim is dohányoznak és ugyanúgy elítélem őket, főleg amikor azt velem egy légtérben teszik, igenis kiküldöm őket és nem azért, mert nem vagyok toleráns, de ragaszkodom ahhoz a jogomhoz, hogy megillet a tiszta levegő és ebben az esetben pont lesz*rom, hogy neki meg a légtér használatához van joga, más a baromságát ne akarja rám erőltetni, ez ilyen egyszerű. A dohányzás egy rossz szokás, nem kell rá büszkének lenni.

2012. júl. 5. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!