Nektek is küzdelem minden napotok?
Figyelt kérdés
Már lassan 3 hónapja nem gyújtottam rá,de még mindig veszekszem magammal.Minden nap újra meg kell győznöm magamat,hogy ne menjek a boltba,ne vegyek cigit és ne gyújtsak rá.És ez megy minden nap.Pont most vagyok túl egy egész napos krízisen,amire lehet,hogy a vizsgaidőszak is rájátszik.Nem tudom,meddig bírom még,már nagyon rossz,hogy nem tudom megszüntetni a függőséget agyban.Amúgy körülöttem mindenki dohányzik,de az inkább elborzaszt,mint hogy megkívánjam.Apám egész délutánokon keresztül egymás után szívja a töltött cigiket a teraszon,szerintem előbb utóbb ebből baja lesz.Anyám is dohányzik,de ő tud mértéket tartani,legalább annyira,hogy ne menjen egy doboz fölé.Az lehet a baj,hogy dohányoznak körülöttem?Nektek mikor múlt el úgy igazán a függőség?Ja és 5 évig dohányoztam,napi egy dobozzal.2012. jún. 14. 18:31
1/14 anonim válasza:
Nem az a baj, hogy sokan dohányoznak körülötted. Az egész fejben dől el. Ha találsz valami támaszt pl.: nem akarsz hamutartó szagú lenni, egészségesebb akarsz lenni, vagy ép csak bizonyítani szeretnél (ezek kimondottan motiválóak tudnak lenni) akkor sokkal könyebb lesz. Igazából ha határozottan eldöntöd vagy ép sokkhatás ér azzal kapcsolatban hogy milyen "gyenge" az akaratod akkor elérhetsz arra a színtre, hogy eszedbe sem fog jutni.
2/14 A kérdező kommentje:
És hogy érhetne sokkhatás?
2012. jún. 14. 20:15
3/14 anonim válasza:
Engem úgy ért, hogy a sokadik próbálkozás/elbukás után belenéztem a legjobb barátnőm szemébe és félelmet, szomorúságot láttam benne és mind ezt miattam borzalmas volt. De a tükörbe nézve is hasonló érzés tudja elfogni az embert.
4/14 A kérdező kommentje:
Én is pont ilyesmitől félek.De még mindig baromi nehéz.Annyira vágyok ara az érzésre,amit a cigi nyújt.Nem kaparom a falat,meg nincs testi tünetem,csak szinte depressziós vagyok.
2012. jún. 14. 21:08
5/14 anonim válasza:
Keress valamit amivel helyetesítheted pl.: teáz, valami hobbi amitől jól érzed magad, ilyenek. Tereld el a figyelmed sokat számít, üdítő tud lenni egy kis idő a kis "szörny" nélkül, minél inkább lefoglalod magad annál jobb lesz hidd el.
6/14 A kérdező kommentje:
Voltak ilyen elfoglaltságaim,pl vásárolgatni nagyon szerettem,meg teáztam is..:)De ha nincs pénzem,akkor a vásárlásnak lőttek.És igazából még sokat segített nekem,amikor társaságban voltam,de már az sincs,most szünetel ez a dolog.Úgyhogy nem tudom,mi legyen,az életemnek amúgy is kellemetlen szakaszában vagyok,amit nehezen viselek.De tudom,ez nem kifogás.
2012. jún. 14. 21:52
7/14 anonim válasza:
próbáld meg, keress magadnak valami hobbit ami tetmozgással kapcsolatos: futás, uszás, biciklizés ilyesmi, a rendszeres testmozgás nekem sokat segített elmúlasztani ezt az érzést...
8/14 anonim válasza:
jah és még annyi, hogy ne nyavajogj rajta... most is miközben ezt a kérdést kiírtad a dohányzáson nyavajogtál és semmi másra nem gondoltál... ezt hagyd abba és mikor eszedbejut, hogy rá kéne gyújtani húzz egy széles mosolyt az arcodra és örülj neki, hogy már nem dohányzol... ez is sokat segít...
9/14 A kérdező kommentje:
Van,egy héten háromszor és szeretem csinálni:)De sajnos nem tudom minden nap.
2012. jún. 14. 22:17
10/14 A kérdező kommentje:
8 Hát ez az,ami nagyon nehéz és kb 2 másodperc múlva elfelejtem,hogy mosolyognom kell.Akaraterő...hát igen,kár hogy azt nem lehet venni a boltban,de ez van.
2012. jún. 14. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!