16 évesen dohányzás. Vélemény?
Lassan 2 éve, hogy elkezdtem mióta bekerültem a kollégiumba.
Először csak néhány szálat, mára heti 3 dobozzal iskola időszakba.Nem tudom mi tévő legyek, ugyanis álltalába év végén sok a stressz, nagy a nyomás így sokat segít a cigi, hogy kicsit megnyugodjak.Mindez megéri az egézségem és a pénzem rovására?
Én is szívtam 14 éves koromtól 24 éves koromig. Utólag nagyon bánom, rengeteg pénzkidobás volt, és a végén már nagyon szarul voltam. 1 éve nem dohányzom, de még most is érzem a szervezetemen az utóhatását...
Ha tudod, tedd le, bár nem könnyű. Nekem is a baba segített...
25/N
1. tipp
Te magad is nagyon jól tudod, milyen káros az egészségre. Én voltam már ember boncoláson, nem szép látvány egy fekete tüdő. És utólag a káros hatásokat te is érzed. Nem fogod magad mindig jól érezni, ha sokáig folytatod.
2. tipp
Azt is nagyon jól tudod (mivel leírtad), hogy mennyi pénzkidobás. Tedd meg, hogy azt a pénzt, amit erre költenél, elteszed egy perselybe, akárhova, és hónap végén veszel rajta egy ruhát, egy könyvet, akármi mást. Sokkal hasznosabb, és jobban is fogod magad érezni. A későbbiekben meg már lehet, hogy nem fogsz ilyenekre sem költeni, ha nincs rá szükséged, és majd hónapokkal/évekkel később összegyűlik annyi, hogy sokkal nagyobb dolgot vehetsz érte.
3. tipp
Nagyon sok mindennel lehet helyettesíteni a cigit. Próbáld meg pl. rágóval. Ha nem válik be, mehetsz tovább. Cukorka, stb. Találj vmit, amivel helyettesíted, és még jól is érezheted magad. Így még mindig kevésbé károsítod a szervezeted, mintha cigiznél.
Esetleg ha nem megy olyan könnyen a leszokás, még mindig kérhetsz baráti/szülői segítséget. Ha van vki, aki támogat, sokkal könnyebb. Sok sikert!
Töltsd le az internetről Allan Carr 3 cd-jét (Leszoknék a dohányzásról, de nem tudok)és hallgasd jó sokat; és rájössz, hogy nem is olyan nehéz leszokni róla, söt....!
Allan Carr-nak van egy könyve is, ezt is le tudod tölteni!
Hidd el le fog szokni róla és szenvedés nélkül, és felteszed majd magadnak azt a krdést, hogy "Úr Isten eddig, miért dohányoztam?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!