Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Egy barátom kedvéért rászokjak...

Egy barátom kedvéért rászokjak a cigarettára?

Figyelt kérdés
2009. jún. 28. 18:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
68%

Ne szokj rá, butaság. Semmi értelme megölni magadat azzal, amit még elkerülhetsz.

Én 18 vagyok és másfél éve kb. ugyan ezért gyújtottam rá az elsőre. Semmi bajom, vígan élek, és imádok rágyújtani. De tudom, hogy nem kellene. Ennyi.

2009. jún. 28. 19:15
 12/30 anonim ***** válasza:
95%
szerintem ha ennyire hülye, hogy 4 éve cigizik, mert hogy az olyan menő, nincs annyi IQ-ja a lelkemnek, hogy belássa, hogy ez káros, szóval amig nem lesz emiatt "halálközeli élménye", pl. hogy 20 percen át fuldokolni fog, addig nem fog leszokni... amúgy szerintem se szokj rá... én 17 vagyok és még SOHA nem cigiztem, pedig az osztálytársaim kb 90%-a cigizik... lehet, hogy hülyeség, de egy kicsit büszke is vagyok magamra emiatt :P
2009. jún. 28. 19:28
 13/30 anonim ***** válasza:
93%

Ne szokj rá senki kedvéért!

Nem most jönnek majd elő a betegségeid, hanem amikor középkorú, vagy öreg leszel.

A tüdőrákon kívül kaphatsz a cigitől érszűkületet, hólyagrákot, és még sok más betegséget, de még a születendő gyerekeid is kaphatnak betegségeket a cigizésed miatt (akkor is, ha fiú vagy, mert a cigi károsítja a DNSt)

2009. jún. 28. 19:32
 14/30 A kérdező kommentje:
Én is böszke vagyok magamra hogy csak kiprobáltam a BARÁTOM kedvéért és már encsinálom többet
2009. jún. 28. 19:40
 15/30 anonim ***** válasza:
95%

Egyik barátnőm a fiúja miatt szokott rá a cigire.Mi lett a vége?Szakítottak,a csaj meg láncdohányos lett,nem bírja abbahagyni.Ez volt 2 hónapja,de máris érzi,hogy rekedtebb a hangja,szineződik a körme és a foga,hamarabb fárad el.Megérte?Nem.Beszélj a barátoddal,hogyha ő nem akar leszokni,ne küldjön el a p*csába,mert milyen barát az,aki ezt teszi.Mondd meg neki őszintén,hajrá!:)

Elhiszem hogy nehéz lesz.

2009. jún. 28. 19:43
 16/30 anonim ***** válasza:
63%
Ha valami betegsége lesz később a cigitől,pl.tüdőrák,szájrák...stb.azt is el akarod venni tőle?Akkor te is akarsz majd olyat?
2009. jún. 28. 19:56
 17/30 anonim válasza:
100%
Semmiképp NE SZOKJ RÁ! Én dacból szoktam rá. Nálunk dohányzik: Apu, Nagyi (Ő bele is halt Isten nyugosztalja), mind a két nővérem. Osztálytársaim is dohányoztak, én pedig úgy voltam vele: ha mindenkinek lehet, nekem miért nem? Már megbántam! 8 éve dohányzom, és nem tudom letenni, pedig próbáltam, sokszor! Apu sincs már a legjobb formában, 35 év bagózás után. Én is sokat köhögök, fulladok, reggelre úgy összegyűlik a szmötyi a tüdőmben, hogy okádok tőle! Mindezt 24 évesen! Megérte dacból, haverok kedvéért? NEM! MONDJ NEMET! TE LÉGY OKOS, HA A BARÁTOD NEM AZ!
2009. jún. 29. 12:00
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Én meg pont az ellenkezője voltam, mint amit az utolsó írt. A szüleim dohányoztak, az osztálytársaim és a barátaim jó része is, nálam meg jött a "csakazértis": Ha mindenki ilyen hülye/függő/menőzni akaró (lkinél mi), én csak azért sem fogok rászokni! Gimi negyedikben dohányoztam kb.2 hónapig, mert nagyon szigorúan tilos volt, akkor egy kicsit kitört belőlem a dackorszak, aztán amikor bekerültem fősulira, mindenki füstölt menőzésből, mint a gyárkémény, én pont azzal vállaltam fel magamat, hogy nem gyújtottam rá. Néha-néha társaságban vagy a barátaimmal elszívok egy-egy szálat, de szerintem az ÉVES cigifogyasztásom nem éri el a fél dobozt.

Tavaly 2 hétig kirándulgattam egy láncdohányos jóbaráttal, aki mellett magamhoz képest én is többet cigiztem. Ő viszont rendszeresen rámszólt, kivette a kezemből, mert pont attól féltett, nehogy miatta szokjak rá. Kb. itt kezdődik a barátság, hogy nem azért cseszeget, hogy ha már ő bagózik, akkor én is, hanem, hogyha ő már nem tudja letenni, legalább én NE legyek ilyen hülye.

2009. jún. 29. 14:16
 19/30 anonim ***** válasza:
A TÜDŐD OLYAN LESZ MINT A DISZNÓNAK A MÁJA A FOGADRÓL NEM IS BESZÉLVE ÉS NEM IS LEHET MEGCSINÁLTATNI A FOGADAT.És 20-30 évvel korábban halsz meg.És ne a barátod kedvéért szokj rá a cigire.
2009. jún. 29. 21:34
 20/30 anonim ***** válasza:
A disznók dohányoznak?
2009. jún. 30. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!