A nikotin szerintetek káros hatással van az agyra?
Nagyon sok helyen olvastam már ezt és kezd elegem lenni ebből az elferdített állításból. Nem cigarettáztak-e elnökök , politikusok az ídők során épp eleget ? Nem cigarettáznak egyetemi tanárok, ügyvédek, orvosok ? Érdekes módon az agyuk nem tűnik károsultnak és a nikotin káros hatásainak ellenére elérték a diplomájukat és éveken át képesek elvégezni a hivatásukat.
A dohányzás alapvető mellékhatásaival mindenki tisztában van, de szerintem már nagyon túlzás amit állítanak a jelenben. Szinte minden 2. károsodást a dohányzás számlájára "lehet" írni.
Vélemények ?
ezt olvasd el, érdekes
Egyébként, én mikor leszoktam, 1hónap után éreztem, hogy gyorsabban vág az agyam :D De ez szerintem azért, mert javul a vérkeringés, több az oxigén a vérben, és emiatt.
2 Végig sem olvastam.Ez pont az a szitu,amikor bebeszéled magadnak a dolgokat.
Amúgy szerintem is túlzás,amit ez a sok megrögzött antidohányos néha leművel.Komolyan mondom,már jobban elítélik a dohányzókat,mint egy sorozatgyilkost.És persze mindezt a média és a kormány hatására.Látszik,hogy mi irányítja az embereket.
De bölcs vagy.
amúgy nem vagyok antidohányos, nem zavarnak a dohányosok, én is cigiztem, de tény, hogy mióta nem cigizek, jobban pörög az agyam. Le is írtam miért, de úgysem olvasod végig :D
nekem akkor se forgott az agyam amikor nem cigiztem,meg most se pedig dohányzok rendesen vagy 6 éve :) akkor se tudtam rendesen tanulni,de semmi változás nem éreztem,hogy rosszabb lenne :D (félre értés ne essen,nem vok fogyatékos van érettségim,szakmám,csinálom a fősulit :)
21/F
Szűkíti az ereket - kevesebb oxigén táplálák az agyi sejteknek - lassabb gondolkodás. Ebben azért nem hisznek a dohányosok, mert lassan alakul ki.
De ha stroke-ot kap hírtelen mind komolyan veszi, és azután mindig rettegve dohányzik.
Úgy károsítja a legjobban az agyat ha agyi infartkust kapsz. NNa akkor bizony az idegi központoknak annyi, lebénulsz féloldara mondjuk... nem mese, valós veszély.
én meg amikor pörög az élet és megállok elszívni csendben egy cigit, volt nem egyszer, hogy olyankor jövök rá dolgokra és világosodok meg.
ha a cigi nem lenne, nem ülnék le csendben gondolkozni.
sőt a munkahelyen is ez van. szellemi munkát végzek. van hogy tisztára összekavarodom néha a dolgokba, minden egyszerre jön, minden határidős. ki megyek egy cigire és már meg is van egy problémára a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!