Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A füst is olyan káros, mint a...

A füst is olyan káros, mint a nikotin?

Figyelt kérdés
Az egyik barátomnak egy alkohol és cigarettafüggő diákot kellene alakítania, de nem dohányzik és nem is tervezi. Valahogyan meg kellene oldania a problémát, és hozzám fordult… én meg a néphez… szóval, ha egy fadarabot betekerünk papírral, és az egyik végét meggyújtjuk, és mint a cigin beszívjuk a füstöt, aztán kifújjuk, akkor az ugyanolyan méreg mint a rendes cigi? Milyen szerepe van a füstbeszívásnak a dohányzásnál?
2009. jún. 15. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Az ötleted nem jó szerintem.Meggyulladhat a fa is, és semmiképpen nem tud olyan füstöt eregetni,mint a cigarettából szokás,Egyébként nem minden dohányos szívja le a füstöt.Ha egy darabban szerepel,a rendezőnek kellene megoldást találnia.Ha a barátod rágyújtana,valószínűleg rosszul lenne.Még esetleg azt tudom elképzelni,hogy meggyujtja a cigarettát,és megszívja,de nem lélegzi be,hanem kifujja.Volt egy ismerősöm,aki így dohányzott.
2009. jún. 15. 16:26
 2/7 anonim válasza:
57%

Sajnos pont a füst a veszélyesebb, hiszen ez tartalmazza a kátrányt és ezen keresztül a rákkeltő karcinogén anyagokat.

A nikotin a függőségért felelős, a füst alkotóelemei pedig a rákos megbetegedésekért

2009. jún. 15. 16:30
 3/7 anonim válasza:
57%
Előző válaszomhoz kiegészítésként! Semmilyen égő, parázsló dologgal ne próbálkozzatok, mivel aki nem dohányzik, az olyan erős köhögési rohamot kaphat, hogy az végképp lehetetlenné tenné a szereplést. Bolond áruk boltjában kellene megnézni, láttam gyerekeknél ilyen műcigarettát!
2009. jún. 15. 16:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Az első válaszadónak: Ha a fa meggyullad, akkor elfújja, azután parázs lesz, és az füstölög. Kicsit jobban mint a cigi. Na azt a füstöt szívja be. De nem megy le a tüdőbe (elvileg). Szinte csak odarakja a szájához, belemegy a füst, és kifújja. Úgy is rákkeltő? Mert én kipróbáltam a cigit is, és attól fuldokoltam mind a kétszer, de a fás-papíros megoldástól nem. Az utóbbit nem tüdőztem le.

Amúgy nem olyan színdarab.. szóval csak egy ilyen.. izé... ahol igazából használhatna ciginek egy tollat is, de ha füstölög, akkor hatásosabb. Az ötleteket köszönöm

2009. jún. 15. 22:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja és hogyérted, hogy VOLT olyan ismerősöd, aki nem lélegezte be? Ugye még van?
2009. jún. 15. 22:39
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem egyszerűbb lesz, ha dohányos embert kerestek a dohányos karakter szerepére (ha nem késő még a hozzászólásom).
2009. jún. 22. 20:06
 7/7 anonim ***** válasza:
34%
A füst az ami káros, rákkeltő és nem a nikotin. Szerintem ne kísérletezgessetek ezzel. Akkor már inkább szivarozzon! Ha ízesített az finom, nem szokták amúgy sem letüdőzni, tehát nincs mit alakítania, nem kell köhögőrohamok ellen küzdenie.
2009. jún. 22. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!