Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A cigi okozhat igazi örömöt?

A cigi okozhat igazi örömöt?

Figyelt kérdés
Leszoktam és most ezen gondolkozok.Ezelőtt a cigi nekem örömet okozott,legalábbis úgy éreztem.De most,hogy nincs,mit tegyek,hogy örömöm legyen ebben a sz@ros életben?Nem áll szándékomban visszaszokni,mert nincs pénzem rá és még ennél is több ok miatt.

2012. ápr. 26. 21:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen, ezzel az érzéssel szokott kezdődni a visszaszokás.
2012. ápr. 26. 21:05
 2/11 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy okoz. Legalábbis, ha szereti valaki csinálni.

Nekem pl. a finom étel okoz örömöt.

Mindenki tud szerintem találni valamit, ami örömet okoz számára, de nem káros rá nézve. Ne add fel!

2012. ápr. 26. 21:09
 3/11 anonim ***** válasza:
A dohányzás, mint függőség lényege pont ez: amikor (a rászokott ember) hozzájut szenvedélye tárgyához, kielégülést, örömöt, megnyugvást érez. Ha ettől megfosztják, akkor frusztrált, idegbeteg, depressziós. A leszokás akkor hatékony, ha tudod valamivel pótolni (akár a nikotint is), de a mozdulatot, a rítust stb. Bizony, hiányzik nekem is, szerettem cigizni, de drága és egészségtelen lenne a visszaszokás.
2012. ápr. 26. 21:16
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem akarok visszaszokni.Csak az emlékek...
2012. ápr. 26. 23:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen! Ez a dolog rákfenéje, hogy amikor szívod, úgy érzed, szabad vagy! Pedig éppen az ellenkezője igaz, a rabjává tesz. De én is nosztalgiázok, hiába tudom (tapasztalatból) a frankót.
2012. ápr. 26. 23:33
 6/11 anonim ***** válasza:
mióta nem gyújtottál rá?
2012. ápr. 27. 16:46
 7/11 A kérdező kommentje:

5 Én is tudom,hogy igazából lélekben árt,mégis néha hiányzik és nem tudom fölfogni,hogy nem kéne szívnom.Tök sz@r.

6 1,5 hónapja.

2012. ápr. 27. 18:59
 8/11 anonim ***** válasza:

másfél hónap az már elég ahhoz (3hét amúgy kb), hogy a nikotin elvonási tünetei elmúljanak teljesen. Ezután, ha rágyújtasz, nem lesz mire fognod, nem az elvonási tünetek uralkodnak rajtad, és az is hülyeség, amit sokan mondanak, hogy x hónap után "már nem bírtam tovább..".

Most már teljesen csak gondolatban kívánod. Ahelyett hogy vágyódsz a cigi után, örülj neki, hogy nem kell ilyenekre költened:) Gondolom már érzed, hogy fittebb vagy, több energiád van, könnyebb reggel felkelni.. most úgyis itt a jóidő, ha unatkozol és rágyújtanál, menj el sétálni, pattanj biciklire, és eszedbe ne jusson cigizni, egy szálat sem. Ha szívnál egyet, beindulna erősen a nikotin elvonási tünet is, és nem lenne megállás, pár nap múlva ugyanolyan függő lennél, mint ha az a másfél hónap meg sem történt volna.

2012. ápr. 27. 20:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nincs olyan,hogy csak egy szál:)Amúgy is szerintem ha most rágyújtanék,nagyon rosszul lenék tőle.Látom az előnyeit a leszokásnak,így tényleg jobb,csak néha bedepisedek.Remélem,egyszer meg fogok undorodni a cigitől.
2012. ápr. 27. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:
A 3. hónap vége a mérföldkő. Nekem a háziorvosom mondta. Én kibírtam, ő meg nem. Ennek már 7. éve.
2012. ápr. 28. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!