Mindig olyan érzésem van mintha szédülnék. Az orvos azt mondta hogy ez nem igazi szédülés csak úgy érzem! Mi okozhat ilyet?
A szédülés-érzésnek sokféle oka lehet, és attól is függ, mennyi idős vagy.
Okozhatja alacsony vérnyomás, vérszegénység, idegrendszeri betegségek, mint pl. depresszió, pánikbetegség, valamint a fül egyensúly-érzékelésének zavara (Meniere-szindroma). Idősebb korban a nyaki csigolyák meszesedése miatti vérellátási zavarok miatt lehet.
Nekem is ez a bajom, nem forgó szédülés, hanem bizonytalanság-érzés, ami nálam néha pánikszerű állapotot okoz.
Mivel nekem volt már depresszióm, először azt mondta az orvos, hogy biztos idegi alapon van, szedjem rendesen a gyógyszereimet. Miután nem javult, elmentem az ideggondozóba, ahol elküldtek röntgenre, és kiderült, hogy a nyaki meszesedés a bűnös. Elektroterápiás kezelésre jártam 2 hónapig, amitől elmúlt. Sajnos, az utóbbi időben néha újra érzem, de hát már elmúltam 40, és a meszesedés nem fog megszűnni, csak rosszabbodik.
Ha te fiatalabb vagy, akkor az egyéb okok között kell keresgélni.
Igen, a legtöbb esetben valóban pszichés problémák okozzák, bár ezt mostanában szinte minden létező betegségre ráfogják.
Azt még kifelejtettem, hogy a Gingko Biloba hatóanyagú gyógyhatású készítmények javítják az agyi vérellátást, így ilyen tünetekre is használnak. Recept nélkül kaphatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!